Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία απαντά στον «Ηνίοχο» με άσκηση με πραγματικά πυρά

Η Τουρκία απαντά στον «Ηνίοχο» με άσκηση με πραγματικά πυρά

Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο ανακοίνωσε η Τουρκία δήθεν ως απάντηση της άσκησης «Ηνίοχος» που πραγματοποιεί η Ελλάδα.

Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο ανακοίνωσε η Τουρκία δήθεν ως απάντηση της άσκησης «Ηνίοχος» που πραγματοποιεί η Ελλάδα.

Η τουρκική άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Μαρτίου εως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βατάν.

Και η εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό ναυτικό της στις περιοχές που η Αθήνα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις.

Η εφημερίδα Βατάν σχολιάζει πως η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο ενώ ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου ‘21ος Αιώνας’, Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, δήλωσε στη εφημερίδα ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.

Προσθέτει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε ‘μεγάλο ατύχημα’ και εκτιμά ότι είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτηρίζει μάλιστα προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ ξανά αντιμέτωπες». Αναφέρει ότι η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση».

Νίκος Χασαπόπουλος

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024