Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τα Κατεχόμενα

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τα Κατεχόμενα

Νέες προκλητικότατες δηλώσεις φέρεται πως έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας από τους Τουρκοκυπρίους να αυξήσουν τον... πληθυσμό τους και από τους Ελληνοκυπρίους είτε να περιμένουν λύση στο Κυπριακό είτε να εντάξουν και τους Τουρκοκυπρίους στα ενεργειακά τους προγράμματα.

Νέες προκλητικότατες δηλώσεις φέρεται πως έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας από τους Τουρκοκυπρίους να αυξήσουν τον… πληθυσμό τους και από τους Ελληνοκυπρίους είτε να περιμένουν λύση στο Κυπριακό είτε να εντάξουν και τους Τουρκοκυπρίους στα ενεργειακά τους προγράμματα.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος πρότεινε αύξηση του πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων, ώστε η οικονομία «στη βόρεια Κύπρο να φτάσει το ίδιο επίπεδο με εκείνο των Ελληνοκυπρίων», όπως φέρεται να είπε στον «πρωθυπουργό» των Κατεχομένων, Τουφάν Ερχουρμάν, και τον κατοχικό «αντιπρόεδρο», Κουντρέτ Οζερσάι. κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί τους στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ντογάν, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η διασφάλιση της ισορροπίας με το νότο θα ωφελήσει τον τουρκοκυπριακό λαό».

Για το φυσικό αέριο φέρεται να έδωσε το μήνυμα ότι «θα προστατευτούν τα δικαιώματα των Τ/κ μέχρι τέλους». «Οι Ε/Κ ή να περιμένουν τη λύση ή, αν δεν περιμένουν, να εντάξουν τους Τ/Κ στη διαδικασία. Κάτι πέραν από αυτό δεν είναι αποδεκτό» φέρεται να είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνάντηση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τονίστηκε ότι Άγκυρα έχει αποφασιστική στάση στο θέμα του φυσικού αερίου και ότι τ/κ πλευρά και Άγκυρα έχουν τις ίδιες απόψεις επί του θέματοs.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024