Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός κυβέρνησης Μέρκελ ο Γκάμπριελ

Εκτός κυβέρνησης Μέρκελ ο Γκάμπριελ

Eκτός της νέας κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού Χριστιανοκοινωνιστών- Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία υπό την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα μείνει ο υπηρεσιακός Υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Eκτός της νέας κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού Χριστιανοκοινωνιστών- Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία υπό την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα μείνει ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Όπως ανακοίνωσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, πληροφορήθηκε από τη νέα ηγεσία του κόμματος, την Αντρέα Νάλες και τον Όλαφ Σολτς, ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης. «Το ότι υπηρέτησα το κόμμα μου ήταν μια μεγάλη τιμή για εμένα και είμαι βαθύτατα ευγνώμων» σχολίασε ο Γκάμπριελ.

Το SPD θα επιλέξει τον νέο υπουργό Εξωτερικών, όπως προβλέπει η συμφωνία για τον σχηματισμό Μεγάλου Συνασπισμού και το κόμμα έχει δεσμευτεί να ανακοινώσει την απόφασή του αύριο το πρωί.

O Γκάμπριελ διετέλεσε αντιπρόεδρος της Γερμανίας από το 2013. Από το 2005 έως το 2009 είχε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ από το 2013 έως το 2017 ήταν Υπουργός Οικονομίας.

Στις αρχές του περασμένου έτους ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών διαδεχόμενος τον νυν πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Μαριλένα Γεραντώνη

in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024