Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ

Συνεργάτης του Τραμπ πλήρωνε πρώην ευρωπαίους πολιτικούς

Συνεργάτης του Τραμπ πλήρωνε πρώην ευρωπαίους πολιτικούς
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καταρτίστηκε από την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα, ο Μάναφορτ (δεξιά) πλήρωνε μυστικά άλλοτε κορυφαίους ευρωπαίους πολιτικούς, το 2012 και το 2013, προκειμένου να υποστηρίζουν τη φιλορωσική τότε κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Νέες κατηγορίες εντός των ορίων της έρευνάς του για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 απάγγειλε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ σε βάρος του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καταρτίστηκε από την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα, ο Μάναφορτ πλήρωνε μυστικά άλλοτε κορυφαίους ευρωπαίους πολιτικούς, το 2012 και το 2013, προκειμένου να υποστηρίζουν τη φιλορωσική τότε κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Και τέως ευρωπαίος καγκελάριος


Στο κατηγορητήριο υποστηρίζεται πως ο Πολ Μάναφορτ κατέβαλε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε τότε πολιτικούς ηγέτες στην Ευρώπη — που δεν κατονομάζονται.

Κατά το ίδιο έγγραφο, ο Μάναφορτ είχε δημιουργήσει την «ομάδα των Αψβούργων», η οποία υποτίθεται ότι προέβαινε σε ανεξάρτητες, θετικές κρίσεις για τις ενέργειες της τότε ουκρανικής κυβέρνησης.

Την ομάδα αυτή φέρεται να διηύθυνε πρώην ευρωπαίος καγκελάριος, ο οποίος στο κατηγορητήριο αναφέρεται ως «Ξένος Πολιτικός Α», σε συντονισμό με τον Μάναφορτ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη