Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφασισμένη να «απαντήσει» για τον Grenfell Tower η Μέι

Αποφασισμένη να «απαντήσει» για τον Grenfell Tower η Μέι

Εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού υποστήριξε ότι η κ. Μέι θα δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις για την τραγωδία στον Grenfell Tower, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε.

Αποφασισμένη να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις για την πρωτοφανή καταστροφή στον Grenfell Tower, όπου εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι, είναι η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, ο οποίος απάντησε στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση.

Πηγή των έντονων αντιδράσεων αποτέλεσε ο ράπερ Stormzy, ο οποίος κατέκρινε την κυβερνητική πολιτική στα πρόσφατα βρετανικά μουσικά βραβεία, χαρακτηρίζοντας «εγκληματίες» τα στελέχη της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος της κ. Μέι υποστήριξε ότι η πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι είχε πει πως η φωτιά στο πολυώροφο κτίριο δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί. «Πιστεύω ότι η πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής πως το Grenfell Tower ήταν μια αδιανόητη τραγωδία που ποτέ δεν θα έπρεπε να συμβεί και δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

«Είναι αποφασισμένη η έρευνα των αρχών να ανακαλύψει όχι μόνο τι πήγε στραβά, αλλά και για ποιο λόγο αγνοήθηκαν για τόσα πολλά χρόνια οι φωνές των ανθρώπων στο Grenfell Tower», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ένα ποσό ύψους 58,9 εκατ. λιρών (82 εκατ. δολαρίων) έχει δεσμευθεί για τη στήριξη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο Stormzy, που κέρδισε δύο βραβεία στα πιο προβεβλημένα μουσικά βραβεία της Βρετανίας, επιτέθηκε υπό τους ρυθμούς της ραπ στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, λέγοντας πως η Μέι πιστεύει ότι «απλά ξεχάσαμε το Grenfell Tower». «Εγκληματίες, και έχετε το θράσος να μας αποκαλείτε αγροίκους, θα πρέπει να μπείτε φυλακή, θα πρέπει να πληρώσετε, θα πρέπει να καεί το σπίτι σας και να δείτε εάν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με αυτό».

Ο ηγέτης του βασικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, τον οποίο στήριξε ο Stormzy στις περυσινές εκλογές, συνεχάρη τον ράπερ. «Συγχαρητήρια @Stormzy1 που κέρδισες το πρώτο βραβείο #BRIT και πόσο δυνατό performance. #Grenfell», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024