Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Αυστηρότεροι νόμοι για πρόσφυγες και μετανάστες

Γαλλία: Αυστηρότεροι νόμοι για πρόσφυγες και μετανάστες

Νομοσχέδιο με αυστηρότερα μέτρα για τους μετανάστες καταθέτει η κυβέρνηση της Γαλλίας την Τετάρτη, εν μέσω σφοδρών επικρίσεων από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Νομοσχέδιο με αυστηρότερα μέτρα για τους μετανάστες καταθέτει η κυβέρνηση της Γαλλίας την Τετάρτη, εν μέσω σφοδρών επικρίσεων από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο διπλασιάζει τον χρόνο κατά τον οποίο μπορούν να κρατηθούν οι παράνομοι μετανάστες, φθάνοντάς τον στις 90 ημέρες, και μειώνει τις προθεσμίες εντός των οποίων μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση για άσυλο.

Επίσης, καθιστά ποινικά κολάσιμη την παράνομη είσοδο στη Γαλλία με ποινές που φθάνουν τον ένα χρόνο φυλάκισης και πρόστιμα.

Το νομοσχέδιο όμως προβλέπει λιγότερο αυστηρή αντιμετώπιση των ανηλίκων, καθώς διευκολύνει την απόκτηση ασύλου απ’ όσους είναι κάτω των 18 ετών. Τέλος μειώνει στο μισό τον χρόνο διεκπεραίωσης κάθε αίτησης ασύλου από τις αρχές.

Τα μέτρα για το μεταναστευτικό θα δοκιμάσουν την συνοχή της γαλλικής κυβέρνησης στη Βουλή. Ο Ματιέ Ορφελέν, βουλευτής του κόμματος En Marche του Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε «προβληματικό» τον διπλασιασμό της περιόδου κράτησης από τις 45 στις 90 ημέρες, ζητώντας να τροποποιηθεί.

Η Σονιά Κριμί, επίσης από το En Marche, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται τους φόβους των ψηφοφόρων για τους μετανάστες, κυρίως όσον αφορά την τρομοκρατία και τις παροχές του κοινωνικού κράτους.

Αν και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις επικρίνουν το νομοσχέδιο επειδή περιορίζει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, τα μέτρα αποδεικνύονται δημοφιλή ανάμεσα στους ψηφοφόρους. Πρόσφατη δημοσκόπηση της BVA έδειξε ότι το 63% των Γάλλων θεωρεί ότι υπάρχουν υπερβολικά πολλοί μετανάστες στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι αιτήσεις για άσυλο έσπασαν ρεκόρ στη Γαλλία το 2017 ξεπερνώντας τις 100.000. Όμως υπολείπονται των αιτήσεων για άσυλο στη Γερμανία που έφθασαν τις 186.000 πέρσι.

Τάνια Μποζανίνου

in.gr

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024