Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απειλές Τσαβούσογλου κατά συριακών δυνάμεων για την Αφρίν

Απειλές Τσαβούσογλου κατά συριακών δυνάμεων για την Αφρίν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε σήμερα τη Δαμασκό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιπαρατεθούν με συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που θα μπουν στην επαρχία Αφρίν για να προστατεύσουν τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε
σήμερα τη Δαμασκό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιπαρατεθούν με
συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που θα μπουν στην επαρχία Αφρίν για να
προστατεύσουν τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού
(YPG).

«Αν το καθεστώς μπαίνει εκεί για να εκκαθαρίσει την περιοχή από το PKK και την PYD (σ.σ. το συριακό κουρδικό κόμμα), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όμως, πρόσθεσε, «αν έρχεται για να υπερασπιστεί τις YPG τότε κανένας και τίποτα δεν θα σταματήσει τους Τούρκους στρατιώτες. Αυτό ισχύει για το Αφρίν, για τη Μανμπίτζ και για τις ανατολικές περιοχές του Ευφράτη».

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την ανακοίνωση, μέσω της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας, ότι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να μπουν στην επαρχία του Αφρίν για να σταματήσουν τις τουρκικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο Sana «οι λαϊκές δυνάμεις θα φτάσουν στο Αφρίν εντός των επόμενων ωρών για να στηρίξουν τους κατοίκους απέναντι στην επίθεση του τουρκικού καθεστώτος». Το πρακτορείο δεν έδωσε διευκρινίσεις για τη σύνθεση αυτών των «λαϊκών δυνάμεων», ούτε ανέφερε κάποια ανάπτυξη του τακτικού συριακού στρατού.

Η Δαμασκός έχει καταγγείλει την «επιθετικότητα» της Τουρκίας στο Αφρίν αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε δηλώσει απερίφραστα ότι σκοπεύει να παρέμβει. Την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής των YPG Σιπάν Χάμο είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις των οποίων ηγείται δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν επέμβει ο συριακός στρατός «για να υπερασπιστεί το Αφρίν και τα σύνορα απέναντι στην τουρκική κατοχή».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024