Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμία αναφορά στην οπλοκατοχή στο διάγγελμα Τραμπ για τη Φλόριντα

Καμία αναφορά στην οπλοκατοχή στο διάγγελμα Τραμπ για τη Φλόριντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη στο σύντομο διάγγελμα προς τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ της Φλόριντας, για να συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους, μία μέρα μετά την επίθεση όπου ο ηλικίας 19 ετών Νίκολας Κρουζ, άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ της Φλόριντας, για να συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους, μία ημέρα αφότου ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 19 ετών, άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής.

«Σκοπεύω να επισκεφθώ το Πάρκλαντ για να συναντηθώ με τις οικογένειες και τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου προκειμένου να συνεχίσουμε τον συντονισμό της ομοσπονδιακής βοήθειας» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών», πιστός στο πνεύμα όσων έγραψε νωρίτερα το πρωί, όταν σε ένα tweet χαρακτήρισε τον δράστη του μακελειού «ψυχικά διαταραγμένο» πρόσωπο.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη στη χώρα.

«Εάν έχετε ανάγκη από βοήθεια, στραφείτε σε έναν καθηγητή, ένα μέλος της οικογένειάς σας, ένα στέλεχος της τοπικής αστυνομίας ή ένα ηγετικό μέλος της θρησκευτικής κοινότητας. Απαντήστε στο μίσος με αγάπη, απαντήστε στη σκληρότητα με ευγένεια» επισήμανε.

«Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις» τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

«Δεν επαρκεί να ενεργούμε για να έχουμε την εντύπωση ότι αλλάζουμε τα πράγματα, πρέπει πραγματικά να τα αλλάξουμε» υπογράμμισε ο ίδιος.

Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία, είπε ο πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».

Κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού του διαγγέλματος ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υπογράμμισε ότι θέλει να απευθυνθεί στα παιδιά της Αμερικής στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν είναι ποτέ μόνα τους και δεν θα μείνουν ποτέ μόνα τους».

«Έχετε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εσάς, που σας αγαπούν και που θα κάνουν τα πάντα για να σας προστατεύσουν» τόνισε.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024