Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο μακελάρης της Φλόριντα είχε προαναγγείλει την επίθεση αλλά το FBI δεν τον βρήκε [Εικόνα]

Ο μακελάρης της Φλόριντα είχε προαναγγείλει την επίθεση αλλά το FBI δεν τον βρήκε [Εικόνα]

Η ομοσπονδιακή αστυνομία είχε προειδοποιηθεί πέρσι για ένα «δυσοίωνο» σχόλιο που είχε γράψει στο διαδίκτυο ο 19χρονος ο οποίος κατηγορείται για το μακελειό στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, παραδέχτηκε την Πέμπτη ένας πράκτορας του FBI. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νίκολας Κρουζ επέστρεψε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στο σχολείο απ' όπου είχε αποβληθεί και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 17 ανθρώπους.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία είχε προειδοποιηθεί πέρσι για ένα «δυσοίωνο» σχόλιο που είχε γράψει στο διαδίκτυο ο 19χρονος ο οποίος κατηγορείται για το μακελειό στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, παραδέχτηκε την Πέμπτη ένας πράκτορας του FBI.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νίκολας Κρουζ επέστρεψε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στο σχολείο απ’ όπου είχε αποβληθεί και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 17 ανθρώπους.

Ο Κρουζ συμμετείχε στις δραστηριότητες μιας πολιτοφυλακής λευκών εθνικιστών στη Φλόριντα, όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της σήμερα. «Είχε κάποια ανάμιξη με τον πυρήνα της Republic of Florida του Κλιαργουότερ, κάποια στιγμή» είπε ο Τζόρνταν Τζέρεμπ, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.

Ο Κρουζ φαίνεται επίσης ότι είχε αφήσει προειδοποιητικά σημάδια σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ένας «Νίκολας Κρουζ» έγραψε ένα ανησυχητικό σχόλιο κάτω από ένα βίντεο στο YouTube, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξαπολύσει επίθεση σε σχολείο. Ο άνδρας που είχε αναρτήσει το βίντεο, ο Μπεν Μπινάιτ από το Μισισίπι, θορυβήθηκε και επικοινώνησε με το FBI για να καταγγείλει το γεγονός.

«Δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία εκτός από αυτό το μήνυμα που να υποδεικνύει την τοποθεσία ή την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου που έκανε το σχόλιο» εξήγησε ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρόμπερτ Λάσκι μιλώντας σε δημοσιογράφους. Οι ερευνητές της υπηρεσίας δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Το FBI έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πληροφορία και να διαπιστώσει αν έγιναν λάθη, είπε στο πρακτορείο Reuters ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024