Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: Συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη σε ακτίνα χιλιομέτρου

Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: Συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη σε ακτίνα χιλιομέτρου

Μέσα στο χιόνι συνεχίζονται οι έρευνες για τις σορούς των 71 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε την Κυριακή 80 χλμ έξω από τη Μόσχα. Διασώστες ανέφεραν ότι ανθρώπινα μέλη βρίσκονται διασκορπισμένα σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου και η ταυτοποίηση των θυμάτων θα γίνει μέσω DNA... Μεταξύ των θυμάτων είναι τρία παιδιά, καθώς και τουλάχιστον δύο ξένοι υπήκοοι. Aυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροπλάνο να πέφτει φλεγόμενο. Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται, ενώ απαντήσεις αναμένονται από το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε.

Μέσα στο χιόνι συνεχίζονται οι έρευνες για τις σορούς των 71 θυμάτων της
αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε την Κυριακή 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας. Συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου δήλωσαν διασώστες που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η ταυτοποίηση των θυμάτων θα γίνει μέσω DNA, κάτι που σημαίνει ότι οι σοροί δεν αναγνωρίζονται…

Οι έρευνες για τις σορούς και τη συλλογή σημαντικών στοιχείων για την αεροπορική τραγωδία διεξάγονται στο χιονισμένο χωριό Αργκούνοβο, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Πριν από λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας η χιονόπτωση που σημειώθηκε ήταν η σφοδρότερη των τελευταίων 10ετιών.

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε επισήμως ότι
εντοπίστηκαν δύο σοροί. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων interfax μεταξύ των 71 θυμάτων
είναι ένας Ελβετός, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι στην πτήση επέβαινε τουλάχιστον ακόμη ένας ξένος υπήκοος. Πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι τουλάχιστον τρία παιδιά, ηλικίας 5, 13 και 17 ετών.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά η έρευνα για ποινικές ευθύνες που έδωσε εντολή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να διενεργηθεί θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα. Απαντήσεις αναμένονται από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, εκ των οποίων το ένα έχει ήδη εντοπιστεί.

Πάντως, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροπλάνο να πέφτει φλεγόμενο.

Το αεροσκάφος ΑΝ-148, με 65 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, της εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, στις 13:27 (ώρα Ελλάδας), 80 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας, ενώ κατευθυνόταν προς την πόλη Όρσκ, στην περιοχή Ορενμπούργκ, περίπου 1.500 χλμ. νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Πέντε λεπτά μετά την απογείωση άρχισε να χάνει ύψος, ενώ ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της τραγωδίας και όλα τα ενδεχόμενα πρόκειται να εξεταστούν: οι καιρικές συνθήκες, ο ανθρώπινος παράγοντας, η μηχανική βλάβη.

Πάντως, η θερμοκρασία ήταν γύρω στους -5 βαθμούς Κελσίου και κατά περιόδους σημειώνονταν χιονοπτώσεις όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε.

Το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε ήδη ενδεχομένως δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται εκπρόσωπο του αρχηγείου των επιχειρήσεων, το πρώτο μαύρο κουτί του αεροπλάνου, που κατέγραφε τις παραμέτρους της πτήσης, είναι σε «ικανοποιητική» κατάσταση, ενώ η αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του καταγραφέα των φωνών στο πιλοτήριο, συνεχίζεται.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήσεις τα τελευταία οκτώ-εννιά χρόνια και δεν είχε παρουσιάσει στο παρελθόν κάποιο πρόβλημα.

Η Ελένα Βορόνοβα, εκπρόσωπος της Saratov Airlines, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις της εταιρίας το 2016.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος ενημερώνεται για τις εξελίξεις και έδωσε εντολή για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024