Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κίνδυνος σύλληψης του Πουτζδεμόντ αν επισκεφθεί τη Δανία

Τη σύλληψη του Κάρλες Πουτζδεμόντ θα ζητήσουν οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας, εφόσον εκείνος, όπως έχει σχεδιάσει, φύγει τη Δευτέρα από το Βέλγιο για να επισκεφθεί τη Δανία.

Τη σύλληψη του Κάρλες Πουτζδεμόντ θα ζητήσουν οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας, εφόσον εκείνος, όπως έχει σχεδιάσει, φύγει τη Δευτέρα από το Βέλγιο για να επισκεφθεί τη Δανία.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο Κάρλες Πουτζδεμόντ θα συμμετάσχει αύριο, Δευτέρα, σε ένα συνέδριο στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η εισαγγελία «θα ενεργήσει αμέσως και θα ζητήσει από τον ανακριτή του Ανώτατου Δικαστηρίου να ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης» προειδοποίησε σε δελτίο τύπου, ζητώντας από τις αρχές της Δανίας να τον συλλάβουν ευθύς αμέσως.

Το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Πουτζδεμόντ θα παραστεί στην εκδήλωση τη Δευτέρα με τίτλο: «Η Καταλονία και η Ευρώπη στο σταυροδρόμι της Δημοκρατίας; Μια συζήτηση με τον Κάρλες Πουτζδεμόντ».

Ο δικηγόρος του καταλανού πολιτικού, Ζαούμ Αλόνσο Κεβίγιας, δήλωσε στο καταλανικό ραδιοφωνικό δίκτυο ότι ο κίνδυνος ο πελάτης του να συλληφθεί στη Δανία είναι «αρκετά υψηλός», αν και πιστεύει ότι οι αρχές στη Δανία θα αποφύγουν να εκτελέσουν οποιοδήποτε ένταλμα.

Ο Κάρλες Πουτζδεμόντ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το ταξίδι του στη Δανία, αν και την Παρασκευή έκανε re-tweet μια ανάρτηση του δανού πολιτικού Πέλε Ντράγκστεντ όπου τόνισε ότι ανυπομονεί να υποδεχθεί τον καταλανό στο κοινοβούλιο της Δανίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση των ισπανικών εισαγγελικών αρχών έγινε την ώρα που στη Βαρκελώνη ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου, ο υπέρμαχος της ανεξαρτησίας Ροζέρ Τορέντ, αναμένεται να αποφασίσει εάν θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα του Κάρλες Πουτζδεμόντ για την προεδρία της περιφέρειας.

Εάν αυτό επισημοποιηθεί, θα ακολουθήσει μια συνεδρίαση και κατόπιν θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την υποψηφιότητά του στα τέλη του μήνα.

Το στρατόπεδο των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας κυριαρχεί στο περιφερειακό κοινοβούλιο, με 70 βουλευτές εκ των συνολικά 135, ακόμα κι αν το 50% και πλέον των καταλανών ψήφισε τα κόμματα που τάσσονται κατά της απόσχισης.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024