Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτα λύση στο όνομα, μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ

Πρώτα λύση στο όνομα, μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ βρέθηκε στη γειτονική χώρα, όμως απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ενταχθεί η χώρα στη Συμμαχία χωρίς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Την πρόσκληση από πλευράς ΝΑΤΟ για ένταξη στη Συμμαχία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος.

Μάλιστα, ο κ. Στόλτενμπεργκ απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο να λάβει η γειτονική χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ νωρίτερα.

«Όχι. Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται στη βάση της συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών του. Η Σύνοδος Κορυφής του Βουκουρεστίου και όλες οι μετέπειτα Σύνοδοι Κορυφής διατύπωσαν τη θέση ότι το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει τη χώρα σας να ενταχθεί στη Συμμαχία τη στιγμή που θα επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ» σημείωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Η δήλωση αυτή του κ. Στόλτενμπεργκ «έκοψε» τα φτερά των κυβερνητικών στελεχών της ΠΓΔΜ που ήλπιζαν ότι θα λάβουν πρόσκληση στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, χωρίς την προϋπόθεση λύσης του ζητήματος της ονομασίας.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024