Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύσεις Τραμπ για τη μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Διαψεύσεις Τραμπ για τη μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Ο αμερικανός πρόεδρος διέψευσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ σχετικά με τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, τονίζοντας πως δεν θα γίνει εντός του έτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε σήμερα ότι η σχεδιαζόμενη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους, σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στις 6 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανακοίνωσε τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον να δηλ τον περασμένο μήνα ότι η μεταφορά της πρεσβείας αναμένεται να γίνει έπειτα από τουλάχιστον δύο χρόνια.

«Η πρεσβεία θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ πιο γρήγορα από αυτό που πιστεύατε, σίγουρα σε έναν χρόνο από τώρα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Νετανιάχου στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Ινδία.

Σε ερώτηση για τα σχόλια Νετανιάχου, ο Τραμπ δήλωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. «Ως το τέλος του χρόνου; Συζητάμε για διαφορετικά σενάρια. Εννοώ, προφανώς αυτό θα ήταν σε μια προσωρινή βάση. Δεν το μελετάμε πραγματικά. Αυτό δεν θα συμβεί», τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ωστόσο ότι θα είναι μια «θαυμάσια πρεσβεία, αλλά όχι μία που θα κοστίζει 1,2 δισ. δολάρια», αναφερόμενος στο κόστος κατασκευής, σύμφωνα με τον ίδιο, της νέας αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Βρετανία, επισημαίνοντας ότι είναι απογοητευμένος από το γεγονός ότι η «κυβέρνηση Ομπάμα πούλησε ίσως την καλύτερη πρεσβεία στο Λονδίνο που βρισκόταν σε περίοπτη θέση για «ψίχουλα» απλώς και μόνο για να κατασκευάσει μια νέα σε μια απομακρυσμένη περιοχή για 1,2 δισ. δολάρια», όπως είπε.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024