Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Πρώτη φορά βαρέα βομβαρδιστικά προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο

Ρωσία: Πρώτη φορά βαρέα βομβαρδιστικά προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο

Στρατιωτικό καταδιωκτικό - βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου SU-34 και δύο βαρέα βομβαρδιστικά τύπου Su-30M2, κατά τη διάρκεια τακτικών ασκήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αντιαεροπορικής Άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο διοικητής περιφέρειας Βαντίμ Αστάφιεφ.

Στρατιωτικό καταδιωκτικό – βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου SU-34 και δύο βαρέα βομβαρδιστικά τύπου Su-30M2, κατά τη διάρκεια τακτικών ασκήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αντιαεροπορικής Άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο διοικητής περιφέρειας Βαντίμ Αστάφιεφ.

«Η προσγείωση των τριών βομβαρδιστικών έγινε κατά σειρά. Αφού τα αεροσκάφη άγγιξαν την άσφαλτο και «έτρεξαν» πάνω σ’ αυτή μερικές δεκάδες μέτρα, απογειώθηκαν και πάλι» δήλωσε ο Αστάφιεφ, διευκρινίζοντας ότι ο ελιγμός αυτός έγινε στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην περιοχή του Βόλγκογκραντ από την περιοχή του Ροστόφ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρώτη φορά στην ιστορία των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας βαρέα βομβαρδιστικά προσγειώθηκαν σε αυτοκινητόδρομο, ενώ παλαιότερα είχαν προσγειωθεί ελαφρά καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά.

Οι πιλότοι προσγείωσαν τρεις φορές τα αεροσκάφη τους στον αυτοκινητόδρομο πλάτους 18 μέτρων, ενώ σ’ ένα από τα αεροσκάφη επέβαινε ο διοικητής του Στρατού, Βίκτορ Σεβαστιάνοφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024