Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκες θα ντυθούν στα μαύρα για εκφώνηση ομιλίας Τραμπ

Γυναίκες θα ντυθούν στα μαύρα για εκφώνηση ομιλίας Τραμπ

Πολλές γυναίκες, βουλευτίνες και γερουσιαστίνες του Δημοκρατικού Κόμματος στο αμερικανικό Κογκρέσο, θα ντυθούν στα μαύρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας για την Κατάσταση του Έθνους που θα εκφωνήσει ο αμερικανός πρόεδρος την 30η Ιανουαρίου. Η πρωτοβουλία ελήφθη από τις γυναίκες ώστε να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς εκείνες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Πολλές γυναίκες, βουλευτίνες και γερουσιαστίνες του Δημοκρατικού Κόμματος στο αμερικανικό Κογκρέσο, θα ντυθούν στα μαύρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας για την Κατάσταση του Έθνους που θα εκφωνήσει ο αμερικανός πρόεδρος την 30η Ιανουαρίου.

Η πρωτοβουλία ελήφθη από τις γυναίκες ώστε να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς εκείνες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των διασήμων, ανδρών και γυναικών, που επέλεξαν το μαύρο χρώμα για την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών την Κυριακή, η βουλευτής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζάκι Σπίιερ παρότρυνε, μέσω μηνύματος στο Twitter, τις συναδέλφους της από το Δημοκρατικό και Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, να ντυθούν στα μαύρα, ως ένδειξη συμπαράστασης για τα θύματα «του Χόλιγουντ, της πολιτικής, των ενόπλων δυνάμεων, του ακαδημαϊκού κόσμου κ.α».

Η ετήσια ομιλία του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ενώπιον των δύο σωμάτων του Κογκρέσου αποτελεί ευκαιρία για την αντιπολίτευση να στείλει τα δικά της μηνύματα συμβολικού χαρακτήρα.

Για παράδειγμα, τον περασμένο χρόνο, περίπου 40 γυναίκες μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος ντύθηκαν στα λευκά, το χρώμα που συμβολίζει την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, στον απόηχο της Πορείας των Γυναικών που είχε οργανωθεί μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024