Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η συμμετοχή που εξοργίζει: «Τραμπ μείνε μακριά από το Νταβός»

Η συμμετοχή που εξοργίζει: «Τραμπ μείνε μακριά από το Νταβός»

Η συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Ελβετοί ακτιβιστές συγκεντρώνουν διαδικτυακά υπογραφές ώστε να μην παραστεί αμερικανός πρόεδρος στις διεργασίες του Φόρουμ.

Η συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Ελβετοί ακτιβιστές συγκεντρώνουν διαδικτυακά υπογραφές ώστε να μην παραστεί αμερικανός πρόεδρος στις διεργασίες του Φόρουμ.

Ο σχετικός κατάλογος, με τίτλο «Τραμπ, δεν είστε ευπρόσδεκτος-μείνετε μακριά από το Νταβός!», αναρτήθηκε στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας στον ιστότοπο campax.org και είχε ήδη συγκεντρώσει 2.500 υπογραφές γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

«Ελπίζουμε ότι θα μαζέψουμε πολλές περισσότερες. Θα ήμασταν ικανοποιημένοι να φθάσουμε τις 10.000 ή τις 30.000» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της οργάνωσης Campax Αντρέας Φράιμουλερ.

«Εάν είστε αντιρατσιστές ή αντισεξιστές, δεν θα συμπαθείτε τον Τραμπ» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Χθες Τρίτη, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ προβλέπεται να επισκεφθεί το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που θα διεξαχθεί το διάστημα μεταξύ 22ας και 26ης Ιανουαρίου στην Ελβετία.

Ο τελευταίος εκ των Αμερικανών προέδρων που είχε επισκεφθεί το Νταβός, για αυτόν τον λόγο, ήταν ο Δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον το 2000.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό, τον σεξισμό, τον μισογυνισμό, την φιλοπόλεμη στρατηγική, την αμφισβήτηση της κλιματικής αλλαγής, τις επιθέσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και μια πολιτική που επιδεινώνει τη φτώχεια και την ανισότητα» τονίζει η Campax.

«Να αντισταθούμε στην απάνθρωπη πολιτική Τραμπ»

«Θα πρέπει να αντισταθούμε στην απάνθρωπη πολιτική του Τραμπ! Απαιτούμε να επικρατήσει το σύνθημα «πρώτα ο κόσμος!» αντί του «πρώτη η Αμερική!»» σημειώνεται από την ελβετική οργάνωση, η οποία μεταξύ άλλων καταγγέλλει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Από τις Βρυξέλλες, όπου παρέμεινε για σύντομο χρονικό διάστημα, ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις Ντέιβιντ Μαλπάς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αναμένει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θα μιλήσει (στο Νταβός) με σθένος υπέρ των Αμερικανών εργαζομένων και θα εξηγήσει πώς η προεδρία του θα χαρακτηριστεί από την προτεραιότητα που θα δώσει στα αμερικανικά συμφέροντα».

Η άφιξη του μεγιστάνα στο ελβετικό θέρετρο, όπου κάθε χρόνο για μία εβδομάδα εφαρμόζονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία και τον στρατό, δεν δείχνει να προβληματίζει τις αρχές.

«Εξεπλάγην λίγο με την άφιξή του» περιορίστηκε να απαντήσει ο Βάλτερ Σχλέγκελ, διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας του καντονιού του Γκρίσονς, στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS. Ωστόσο, «δεν κάνουμε σημαντικές τροποποιήσεις» στις δυνάμεις ασφαλείας που θα αναπτύξουμε, είπε, υπογραμμίζοντας ότι πέρυσι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είχε επισκεφθεί το Νταβός την ίδια εποχή.

Η άφιξη εντούτοις του Αμερικανού προέδρου αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξουν κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελβετία. Η οργάνωση Campax σκοπεύει να διοργανώσει μια διαδήλωση στα περίχωρα του αεροδρόμιου της Ζυρίχης κατά την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον Φράιμουλερ.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024