Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προκλητικό μήνυμα Φουτζιμόρι: Παραμερίστε τις μνησικακίες

Προκλητικό μήνυμα Φουτζιμόρι: Παραμερίστε τις μνησικακίες

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, η απονομή χάριτος στον οποίο από τον νυν πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι προκάλεσε πολιτική θύελλα στη χώρα, κάλεσε χθες τους Περουβιανούς να «παραμερίσουν τις μνησικακίες» και να ενωθούν ενάντια στη βία και το έγκλημα...

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, η απονομή χάριτος στον οποίο από τον νυν πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι προκάλεσε πολιτική θύελλα στη χώρα, κάλεσε χθες τους Περουβιανούς να «παραμερίσουν τις μνησικακίες» και να ενωθούν ενάντια στη βία και το έγκλημα.

Στις πρώτες τους δηλώσεις μετά το εξιτήριο που έλαβε από την κλινική Σεντενάριο της Λίμας, όπου εισήχθη εσπευσμένα την Πέμπτη με υπόταση και καρδιακές αρρυθμίες, με αναρτήσεις του στο Twitter ο 79χρονος Φουτζιμόρι μίλησε για το «νέο κεφάλαιο της ζωής του», δύο μέρες μετά την αποφυλάκισή του.

Ο πρώην πρόεδρος του Περού από το 1990 ως το 2000, εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για διαφθορά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Του απονεμήθηκε χάρη την 24η Δεκεμβρίου από τον νυν πρόεδρο, μια απόφαση που προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση, διαδηλώσεις χιλιάδων Περουβιανών και αντιδράσεις από το εξωτερικό.

«Είμαι διαρκώς πλημμυρισμένος από όνειρα και θέλω να τα μοιραστώ», τόνισε ο Φουτζιμόρι, περιγράφοντας ένα έθνος απαλλαγμένο από «μνησικακίες» σε μια νύξη προς τους αντιπάλους του.

«Θα είμαστε σε μια χώρα στην οποία θα ανακτήσουμε την ασφάλεια και θα τερματίσουμε τη βία. Μπορούμε μονάχα να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους παραμερίζοντας ιδιωτικά συμφέροντα και οπορτουνισμούς. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του ήταν μια πρώτη ένδειξη ότι θα διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας, στηρίζοντας ενδεχομένως τον νυν πρόεδρο Κουτσίνσκι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά παραιτήσεων στελεχών που έχουν ταρακουνήσει την κεντροδεξιά κυβέρνησή του.

Ο 79χρονος πρόεδρος Κουτσίνσκι κατηγορείται ότι απένειμε χάρη στον Φουτζιμόρι διότι διαπραγματευόταν την παραμονή του στην εξουσία κι εξασφάλισε την υποστήριξη μιας ολιγομελούς ομάδας κοινοβουλευτικών του κινήματος που είχε ιδρύσει ο πρώην πρόεδρος του Περού, υπό την ηγεσία του νεότερου γιου του, του Κένχι Φουτζιμόρι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024