Επιθυμούν να διασφαλιστούν οι διατάξεις

Bρετανία: Προς επιβολή ψηφοφορίας από Εργατικούς για τον Χάρτη της ΕΕ

Bρετανία: Προς επιβολή ψηφοφορίας από Εργατικούς για τον Χάρτη της ΕΕ
(Φωτογραφία: ΑΠΕ)


Tο Εργατικό Κόμμα σκοπεύει να επιβάλλει κοινοβουλευτική ψηφοφορία αργότερα αυτό το μήνα σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης να κατοχυρώσει τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ στο βρετανικό δίκαιο μετά το Brexit, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Κέιρ Στέιρμερ, ο σκιώδης υπουργός των Εργατικών για το Brexit, δήλωσε ότι η ανάλυση των υπουργών για το πώς τα βασικά δικαιώματα που περιγράφονται στον Χάρτη θα ενσωματωθούν στο βρετανικό δίκαιο είναι «θλιβερά ανεπαρκής».

Το Εργατικό Κόμμα επιθυμεί να διασφαλιστούν πλήρως οι διατάξεις του Χάρτη στη νομοθεσία. Ο Χάρτης αποτελεί ένα από τα λίγα τμήματα του κοινοτικού δικαίου που δεν θα μεταφερθούν στο βρετανικό δίκαιο όταν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019. Ο Στέιρμερ δήλωσε στον Guardian: «Αυτό δεν είναι πολιτικό ζήτημα ενός κόμματος.

Πρόκειται για το είδος του κράτους που θέλουμε να είμαστε. Η Βρετανία πρέπει να είναι υπερήφανη υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλώ όλους τους βουλευτές να υποστηρίξουν την τροπολογία του Εργατικού Κόμματος στο νομοσχέδιο για την αποχώρηση όταν θα συζητηθεί τον Ιανουάριο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη