Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κόλπο γκρόσσο» η κλοπή τιμαλφών από την έκθεση Βενετίας

«Κόλπο γκρόσσο» η κλοπή τιμαλφών από την έκθεση Βενετίας

«Κόλπο γκρόσσο» χαρακτηρίζουν, πλέον, την κλοπή τιμαλφών από την έκθεση της Βενετίας «Θησαυροί των Μογκούλ και των Μαχαραγιά», τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, από το μέγαρο Παλάτσο Ντουκάλε εκλάπησαν δυο σκουλαρίκια και ένα περιδέραιο από διαμάντια και χρυσό.

«Κόλπο γκρόσσο» χαρακτηρίζουν, πλέον, την κλοπή τιμαλφών από την έκθεση της Βενετίας «Θησαυροί των Μογκούλ και των Μαχαραγιά», τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, από το μέγαρο Παλάτσο Ντουκάλε εκλάπησαν δυο σκουλαρίκια και ένα περιδέραιο από διαμάντια και χρυσό. Η αρχική εκτίμηση της αξίας τους ήταν μόνον κάποιον δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Τις τελευταίες ώρες, όμως, νέα εκτίμηση ανεβάζει την αξία τους στα δυο με τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η εντυπωσιακή διαφορά, μπορεί να οφείλεται, όπως φαίνεται, στο ποσό που είχε δηλωθεί στο τελωνείο, ίσως και λόγω του κόστους της ασφάλισης των εκθεμάτων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών (βάσει και κυκλώματος με κρυφές κάμερες) δυο άνδρες κατάφεραν να πάρουν τα τιμαλφή χωρίς να σπάσουν την γυάλινη θήκη, αλλά και να καθυστερήσουν την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι τα κλοπιμαία δεν θα μπορέσουν να πουληθούν εύκολα, διότι είναι μοναδικά κομμάτια που μπορούν να εντοπισθούν χωρίς μεγάλη δυσκολία. Εκτός και αν πρόκειται για «ληστεία κατά παραγγελία», για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, που είχε προπληρώσει τους κλέφτες. Τα μέτρα ασφαλείας της έκθεσης είχαν συμφωνηθεί, όπως μεταδίδει η Rai, από τους οργανωτές και την αστυνομία της Βενετίας.

Στη Βενετία εκλάπησαν μερικά από τα τιμαλφή της έκθεσης «Θησαυροί των Μογκούλ και των Μαχαραγιά», η οποία φιλοξενείται στο μέγαρο Παλάτσο Ντουκάλε της Γαληνοτάτης.

Η αξία των κομματιών, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, δεν ξεπερνά μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Η συγκεκριμένη έκθεση είχε εγκαινιασθεί τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται ακριβώς σήμερα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για πολύτιμες πέτρες και ινδικά τιμαλφή, τα οποία καλύπτουν τέσσερις αιώνες, από τον δέκατο έκτο μέχρι και τον εικοστό.

Είναι τιμαλφή που φτιάχτηκαν από χρυσοχόους και τεχνίτες της Ινδίας, αλλά και από γνωστούς ευρωπαϊκούς οίκος.

Η ιταλική αστυνομία μετέβη αμέσως στο μέγαρο Ντουκάλε και οι εισαγγελείς της Βενετίας άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, προσπαθώντας να εξακριβώσουν ποιος μπορεί να ευθύνεται για την ληστεία.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024