Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Να αποφευχθούν οι παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων στο Ιράν

Τουρκία: Να αποφευχθούν οι παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων στο Ιράν

Την ανησυχία της εξέφρασε η Τουρκία για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς στο Ιράν και για καταστροφές δημόσιων κτιρίων στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα. «Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η βία και να μην υποκύψουν στις προκλήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ανησυχία της εξέφρασε η Τουρκία για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς στο Ιράν και για καταστροφές δημόσιων κτιρίων στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

«Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η βία και να μην υποκύψουν στις προκλήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζοντας την ελπίδα να αποφευχθούν και οι παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Ισφαχάν του Ιράν και ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 22.

Από το Σάββατο η ιρανική αστυνομία έχει συλλάβει 450 ανθρώπους στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλώσεις σε πόλεις του Ιράν είναι οι μεγαλύτερες που γίνονται μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του 2009.

Ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη στην πόλη Μασχάντ, αρχικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανατιμήσεις και την διαφθορά, αλλά έκτοτε εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα εξαιτίας της γενικότερης λαϊκής δυσαρέσκειας εναντίον της κυβέρνησης.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024