Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο πλανήτης υποδέχθηκε το 2018 [Βίντεο και φωτορεπορτάζ]

Ο πλανήτης υποδέχθηκε το 2018 [Βίντεο και φωτορεπορτάζ]

Το 2018 ανέτειλε πρώτα στα νησιά του Ειρηνικού, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία και στη συνέχεια τη νέα χρονιά υποδέχθηκε και ο υπόλοιπος πλανήτης. Λαμπεροί εορτασμοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Το 2018 ανέτειλε πρώτα στα νησιά του Ειρηνικού, τη Νέα Ζηλανδία και την
Αυστραλία και στη συνέχεια τη νέα χρονιά υποδέχθηκε και ο υπόλοιπος
πλανήτης. Λαμπεροί εορτασμοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σίδνεϊ ήταν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018, με 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων αυτή την ωραία καλοκαιρινή βραδιά.

Η γιορτή συνεχίστηκε στο Χονγκ Κονγκ, με ένα εντυπωσιακό θέαμα διάρκειας δέκα λεπτών. Στην Τζακάρτα, εκατοντάδες άνθρωποι είπαν το «ναι» σε μια ομαδική γαμήλια τελετή τεραστίων διαστάσεων που οργάνωσε η κυβέρνηση.

Στο Ντουμπάι, η παραδοσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων αντικαταστάθηκε από ένα θέαμα με λέιζερ στον Μπουρζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου (828 μέτρα).

Στην Ευρώπη, η γιορτή σε πολλές χώρες έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ιδίως στο Παρίσι, όπου χιλιάδες άνθρωποι πήγαν να δουν τα πυροτεχνήματα πάνω από την Αψίδα του Θριάμβου παρά τους ισχυρούς ανέμους.

Για να φθάσουν στον χώρο, οι θεατές πέρναγαν από σωματικό έλεγχο, ενώ 1.800 αστυνομικοί και άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά ήταν ανεπτυγμένοι μόνο στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας—συνολικά, οι δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν αριθμούν 140.000 άνδρες και γυναίκες, εν μέσω της «υψηλής τρομοκρατικής απειλής».

Στο Λονδίνο, πάνω από 100.000 άνθρωποι προμηθεύτηκαν εισιτήριο για να δουν το σόου των πυροτεχνημάτων από τις όχθες του Τάμεση και να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να ηχεί -το εμβληματικό ρολόι χρειάστηκε να ξαναμπεί εκτάκτως σε λειτουργία, αφού βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησής του. Μολονότι η βρετανική πρωτεύουσα έγινε στόχος 4 επιθέσεων το 2017, η Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε ότι κινητοποίησε λιγότερους αστυνομικούς από πέρυσι.

Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας και στην Τουρκία, την οποία στοιχειώνουν οι μνήμες της τραγωδίας της Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν μια επίθεση στο κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, Ρέινα, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Στη Νέα Υόρκη, η αστυνομική παρουσία ήταν ενισχυμένη για την παραδοσιακή γιορτή στην Τάιμς Σκουέρ, μαγνήτη για τους τουρίστες, όπου διαπράχθηκε μια επίθεση πριν από τρεις εβδομάδες.

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονταν στη γιορτή για την έλευση του 2018, παρά τις σχεδόν πολικές θερμοκρασίες (-10° Κελσίου).

Νοτιότερα, στη Βραζιλία, το πάρτυ για την υποδοχή του 2018 πραγματοποιήθηκε στην παραλία Κοπακαμπάνα, όπου αναμενόταν προσέλευση-ρεκόρ τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, ντυμένων στα λευκά όπως το θέλει η παράδοση, για την υποδοχή της νέας χρονιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024