Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι χώρες που υποδέχθηκαν το νέο έτος [video και φωτορεπορτάζ]

Οι χώρες που υποδέχθηκαν το νέο έτος [video και φωτορεπορτάζ]

Το μέλλον ανατέλλει στην Ανατολή: τα νησιά του Ειρηνικού, η Νέα Ζηλανδία και μετά η Αυστραλία σήμαναν την έναρξη του πλανητικού μαραθώνιου των εορταστικών εκδηλώσεων για το Νέο Έτος, οι οποίες διεξάγονται και πάλι κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Το μέλλον ανατέλλει στην Ανατολή: τα νησιά του Ειρηνικού, η Νέα Ζηλανδία και μετά η Αυστραλία σήμαναν την έναρξη του πλανητικού μαραθώνιου των εορταστικών εκδηλώσεων για το Νέο Έτος, οι οποίες διεξάγονται και πάλι κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σίδνεϊ ήταν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018, με 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων αυτή την ωραία καλοκαιρινή βραδιά.

Το θέαμα περιλάμβανε φέτος εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να γιορταστεί η νομιμοποίηση τον Δεκέμβριο του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου έπειτα από μια εθνική διαβούλευση που έδειξε πως η μεγάλη πλειονότητα των Αυστραλών υποστηρίζει αυτή τη μεταρρύθμιση.

«Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αποχαιρετίσουμε το 2017, τη χρονιά που τέσσερις κάτοικοι του Σίδνεϊ στους πέντε φώναξαν ‘ναι’ στην ισότητα όσον αφορά τον γάμο», δήλωσε η δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, η Κλόβερ Μουρ.

Για να προσταθεί λίγο γκλάμουρ, 20 δευτερόλεπτα του θεάματος των πυροτεχνημάτων ήταν έργο ενός από τα διασημότερα τέκνα του Σίδνεϊ, του ηθοποιού Χιου Τζάκμαν, ο οποίος σχεδίασε το κομμάτι αυτό σε χρώματα χρυσό και ασημί μαζί με τον Φορτουνάτο Φότι, τον επικεφαλής της εταιρείας που φωταγωγεί κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς με πυροτεχνήματα τον κόλπο του Σίδνεϊ.

Όλα αυτά κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μελβούρνη.

Ασία: Ομαδικός γάμος στην Τζακάρτα

Η γιορτή θα συνεχισθεί την τελευταία νύκτα του 2017 στην Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη και μετά στην Αμερική.

Η πόλη του Χονγκ Κόνγκ έχει υποσχεθεί ένα εντυπωσιακό 10λεπτο θέαμα πριν από τα μεσάνυχτα με «διάττοντες αστέρες» οι οποίοι θα πέσουν από τους ουρανοξύστες που δεσπόζουν στο Λιμάνι Βικτώρια.

Στην Τζακάρτα, πεντακόσια ζευγάρια θα πουν το «ναι» σ’ έναν γιγάντιο ομαδικό γάμο που οργανώνεται από την κυβέρνηση.

Το Ντουμπάι αντικατέστησε το παραδοσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων με ένα θέαμα λέηζερ στο Μπουρτζ Χαλίφα, τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου (828 μέτρα).

Ευρώπη: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Οι κύριες λεωφόροι και πλατείες της Μόσχας διακοσμήθηκαν για να υποδεχθούν το 2018 και πυροτεχνήματα θα φωτίσουν 36 κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στο Παρίσι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στη λεωφόρο των Σανζ-Ελιζέ για ένα θέαμα ήχου και φωτός στην Αψίδα του Θριάμβου, ενώ θα ακολουθήσει θέαμα πυροτεχνημάτων.

Σχεδόν 140.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και διασώστες έχουν κινητοποιηθεί παντού στη Γαλλία γι’ αυτούς τους εορτασμούς οι οποίοι λαμβάνουν χώρα μέσα σ’ ένα «πλαίσιο αυξημένης τρομοκρατικής απειλής», σύμφωνα με τις αρχές.

Στη Γερμανία, για πρώτη φορά φέτος οι οργανωτές της μεγάλης γιορτής της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο, έχουν προβλέψει, μέσα στις ιατρικές σκηνές που έχει στήσει ο Ερυθρός Σταυρός, θέσεις ειδικά για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή αισθάνονται πως απειλούνται.

Πριν από δύο χρόνια στην Κολωνία (δυτική Γερμανία) πολυάριθμες γυναίκες είχαν πέσει θύματα σεξουαλικών επιθέσεων που είχαν αποδοθεί σε ομάδες μεταναστών και είχαν σκανδαλίσει τη χώα.

Στη Ρουμανία, στη Βάτρα Ντόρνεϊ (βόρεια), χορευτές έρχονται για να συμμετάσχουν σε μια παραδοσιακή γιορτή, ντυμένοι με δέρματα αρκούδας.

Τραγικές μνήμες στην Κωνσταντινούπολη

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και στην Τουρκία, την οποία στοιχειώνει η μνήμη της τραγικής Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι εφόδου είχε εισβάλει στη διασημότερη ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, την Ρέινα, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας 79.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξάλλου απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας τις συγκεντρώσεις στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και σε άλλες συνοικίες.

Αμερική: Παγωμένη η Νέα Υόρκη, στα λευκά το Ρίο

Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι επίσης ενισχυμένη στη Νέα Υόρκη για τους παραδοσιακούς εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην πολύ τουριστική Times Square, κοντά στην οποία είχε πραγματοποιηθεί επίθεση πριν από τρεις εβδομάδες.

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονται σήμερα σ’ αυτή τη διάσημη πλατεία, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Νοτιότερα, στη Βραζιλία, οι δημοτικές αρχές ελπίζουν σε συρροή ρεκόρ τριών εκατομμυρίων ανθρώπων στην παραλία της Κοπακαμπάνα. Οι περισσότεροι θα είναι ντυμένοι στα λευκά, όπως το απαιτεί η παράδοση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024