Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη σε σουπερμάρκετ στην Αγ.Πετρούπολη - Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Έκρηξη σε σουπερμάρκετ στην Αγ.Πετρούπολη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε σε σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, εννέα εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης. Για στοχευμένη επίθεση μιλούν οι αρχές, συνδέοντάς την με την φονικό τρομοκρατικό περιστατικό του Απριλίου στην Αγιά Πετρούπολη.

Έκρηξη σημειώθηκε σε σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, εννέα εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.

Για στοχευμένη επίθεση μιλούν οι αρχές, συνδέοντάς την με το φονικό τρομοκρατικό περιστατικό του Απριλίου στην Αγιά Πετρούπολη. Μιλούν, μάλιστα, για απόπειρα μαζικής ανθρωποκτονίας, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι τουρίστες συχνάζουν στη συγκεκριμένη αγορά.

Εκατοντάδες επισκέπτες βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, βορειοανατολικά της Αγίας Πετρούπολης, κατά τη διάρκεια της έκρηξης που αποδίδεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή, που έχει αναλάβει την υπόθεση, η ισχύς της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε ισοδυναμούσε με περίπου 200 γραμμάρια TNT.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 18.30 σε σουπερμάρκετ επί της λεωφόρου Κοντρατίεφ. Στην αρχική ανακοίνωσή της έκανε λόγο για τραυματίες, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό τους.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν επισήμως διευκρινιστεί, όμως το πρακτορείο Tass υποστηρίζει ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ξεκινήσει έρευνα στην πόλη η οποία έγινε άλλη μια φορά στόχος, όταν στις 3 Απριλίου σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο μετρό.

«Ακούστηκε δυνατός θόρυβος. Οι δυνάμεις πρώτων βοηθειών έχουν σπεύσει στο σημείο. Η εκκένωση έχει ολοκληρωθεί, δεν υπήρξε φωτιά» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ασφαλείας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass μετά την έκρηξη.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν ιατρικά και αστυνομικά οχήματα έξω από το εμπορικό κέντρο Gigant Hall, όπου βρίσκεται το σούπερμάρκετ Perekrestok, το κατάστημα όπου καταγράφηκε το περιστατικό.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024