Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δέσμευση Τόσκα για συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα

Δέσμευση Τόσκα για συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα

Τη δέσμευσή του για σύλληψη μελών του Ρουβίκωνα διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για συγκάλυψη των ενεργειών τους από πλευράς κυβέρνησης.

Τη δέσμευσή του για σύλληψη μελών του Ρουβίκωνα διατύπωσε σήμερα ο
υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, την ώρα που πληθαίνουν οι
φωνές για συγκάλυψη των ενεργειών τους από πλευράς κυβέρνησης.

Μιλώντας στον realfm και σχολιάζοντας την πρόσφατη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, έκανε λόγο για πράξη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη. «Η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητας και όταν την υπερβαίνει το πληρώνει και θα το πληρώσει και αυτή τη φορά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε πάντως, ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τους ακτιβισμούς μέσα στα όρια της νομιμότητας, με τα σπασίματα και την προσβολή πρεσβειών, τονίζοντας ότι «όταν ρίχνουν προκηρύξεις δεν υπερβαίνουν τα όρια».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έχει σχηματιστεί εισαγγελική παραγγελία για να διωχθεί ως εγκληματική οργάνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι «αυτό είναι η εύκολη λύση, αλλά θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα. Ετσι αντιμετωπίζονται οι παρεμβάσεις και τα εγκλήματα στις δημοκρατίες».

«Εάν δεν ήταν η δράση του Ρουβίκωνα, η ΝΔ θα είχε εφεύρει κάτι άλλο για να κάνει κριτική»

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και στη σημερινή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη οτι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει την δράση του Ρουβίκωνα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Εάν δεν ήταν ο Ρουβίκωνας, θα είχαν εφεύρει κάτι άλλο για να κάνουν κριτική», προσθέτοντας πως «η αστυνομία δεν ενεργεί εκτός πλαισίων του νόμου, όπως παλαιότερα». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις επεμβάσεις στα Εξάρχεια που όπως είπε «γίνονται πλέον με “χειρουργικό” τρόπο και όχι με εισβολές όπως έκαναν παλαιότερα».

Τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά την επίθεση τρομοκρατών στο Εφετείο με βόμβα και πυροβολισμό με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικού, για την οποία οι πληροφορίες «δείχνουν» την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ), τόνισε πως «θα έχει την κατάληξη που είχαν και άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Θα συλληφθούν αργά ή γρήγορα».

Κάλυψε πλήρως τις ενέργειες της αστυνομίας μετά την επίθεση. Απαντώντας στην κριτική ότι δεν υπήρξε άμεση αντίδραση και καταδίωξη των τρομοκρατών, επεσήμανε ότι «οι αστυνομικοί θα έπρεπε να έχουν υπερφυσικές δυνάμεις για να αντιδράσουν μέσα σε λίγα λεπτά που διήρκεσε η επίθεση και η διαφυγή των τρομοκρατών».

Ο Νίκος Τόσκας απάντησε και σε όσους μιλούν για «επαναφορά» της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «σε συνθήκες μεγάλης έντασης και ύφεσης υπήρχε συνεχώς ο κίνδυνος επανεμφάνισης της τρομοκρατίας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ένα κλίμα ώστε να μην εμφανιστούν νέες τρομοκρατικές ομάδες. δεν βλέπω να εμφανίζονται νέες οργανώσεις. Με απλή αριθμητική δεν μιλούμε για έξαρση της τρομοκρατίας. Η χώρα μας είναι ασφαλής. έχει αναγνωριστεί από πολλές ξένες χώρες που μιλούν για αύξηση της ασφάλειας. Κάνουμε ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τα φαινόμενα τρομοκρατίας».

Επίθεση στους Δικαστές

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε νέα επίθεση στους Δικαστές, μετά την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «στοχοποιήθηκαν» με αφορμή την αντιπαράθεση για το Πόθεν Εσχες, με τον πρόεδρο του ΣτΕ να μιλάει και για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

«Δεν πρέπει κανείς να αποφεύγει τον έλεγχο», ανέφερε ο κ. Τόσκας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο τον τρόπο που εκφράζονται οι Δικαστές επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση διότι γίνονται στόχος».

«Να διορθώσουν τα του οίκου τους και να επανεξετάσουν τον τρόπο που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση», κατέληξε.

in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024