Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αργεντινή: Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού

Αργεντινή: Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού

Ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής απομακρύνθηκε από τη θέση του, έναν μήνα μετά την εξαφάνιση ενός υποβρυχίου και των 44 μελών του πληρώματός του στον Νότιο Ατλαντικό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του υποβρυχίου ARA San Juan και των 44 μελών του πληρώματός του στον Νότιο Ατλαντικό, απομακρύνθηκε από τη θέση του ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η εκδίωξη του ναυάρχου Μαρσέλο Εντουάρντο Ιπόλιτο Σρουρ είναι το πρώτο πειθαρχικό μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι αφότου χάθηκε η επαφή με το υποβρύχιο San Juan στις 15 Νοεμβρίου.

«Αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του» είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, την ώρα που οι οικογένειες των μελών του πληρώματος επικρίνουν την κυβέρνηση επειδή δεν τους παρείχε σαφείς εξηγήσεις και επειδή εγκατέλειψε τις προσπάθειες διάσωσης.

Στις 27 Νοεμβρίου το Πολεμικό Ναυτικό ανέφερε ότι λόγω εισροής υδάτων στο υποβρύχιο έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα στις μπαταρίες του. Σύμφωνα με τις αρχές, διεθνείς οργανισμοί είχαν εντοπίσει έναν θόρυβο που έμοιαζε με έκρηξη την ίδια ημέρα που χάθηκε η επαφή με το υποβρύχιο.

Οι ελπίδες για τη διάσωση των ναυτικών έσβησαν στις 30 Νοεμβρίου. Το Πολεμικό Ναυτικό επισήμανε ότι το οξυγόνο στο υποβρύχιο είχε τελειώσει πολύ προτού διακόψουν την προσπάθεια. Συνεχίζεται ωστόσο μια διεθνής έρευνα για τον εντοπισμό του υποβρυχίου.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024