Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής επαναφέρει το θέμα Κλίντον

Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής επαναφέρει το θέμα Κλίντον

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρον Τζόνσον ζήτησε από το FBI να απαντήσει σε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα για τα email της Χίλαρι Κλίντον, καθώς η υπόθεση έχει κλείσει, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της αμερικανικής κοινής γνώμης, όπως υποστηρίζει.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρον Τζόνσον ζήτησε από το FBI να απαντήσει σε
περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα για τα email της Χίλαρι Κλίντον, καθώς η υπόθεση έχει κλείσει, ενώ
εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της αμερικανικής
κοινής γνώμης, όπως υποστηρίζει.

Πρόκειται για την έρευνα του FBI για την διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που η ίδια υπηρετούσε στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

Ο Τζόνσον ζήτησε από τον διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διορθώσεις αρχικής ανακοίνωσης του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, για την υπόθεση των email της Κλίντον το καλοκαίρι του 2016, πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Στην επιστολή του προς τον Ρέι, ο Τζόνσον επικαλείται ένα από τα πρώτα πρόχειρα σημειώματα για την ανακοίνωση του Κόμεϊ, το οποίο σύμφωνα με τον γερουσιαστή δείχνει «επαναληπτικές διορθώσεις προκειμένου να υποβαθμιστεί η ενοχή της Κλίντον, αναφορικά με την αποτυχημένη διαχείριση απόρρητων πληροφοριών».

Το CNN έχει προηγούμενα αναφέρει ότι ένας πρώην ειδικός σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας στο FBI, άλλαξε την περιγραφή για την λεπτομερή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών από την Κλίντον. Η αλλαγή αυτή εντοπίζεται στον χαρακτηρισμό από «υπερβολική αμέλεια» σε «επιπόλαια απροσεξία» στο πρόχειρο σημείωμα της ανακοίνωσης του Κόμεϊ.

Ωστόσο, η απόφαση για την αλλαγή αυτή, ήταν ομαδική, με αρκετούς ανθρώπους να διαβάζουν το σημείωμα καθώς γίνονταν οι αλλαγές, όπως υποστηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι που έχουν λάβει γνώση του θέματος.

Ο Τζόνσον αναφέρει στην επιστολή του προς τον Ρέι, ότι ο πρώτος χαρακτηρισμός έχει νομική έννοια ως προς την απόδοση ευθυνών. Παράλληλα, η ίδια επιστολή, εγείρει ερωτηματικά σχετικά με «διορθώσεις προκειμένου να αποφευχθούν αναφορές στο ρόλο της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ως προς τον εντοπισμό αδυναμιών που ήταν σχετικές με τον χειρισμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Κλίντον, από ιδιωτικό διαμετακομιστή».

Παράλληλα, στην ίδια επιστολή καταγγέλλονται «διορθώσεις για την υποβάθμιση της πιθανότητας, πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κλίντον, από ξένους πράκτορες».

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που έχουν λάβει γνώση της υπόθεσης, τα ηλεκτρονικά αρχεία έδειξαν ότι ο Πιτερ Στρζοκ ήταν ο αξιωματούχος του FBI που άλλαξε τους χαρακτηρισμούς στο σημείωμα του Κόμεϊ, σύμφωνα με αναφορά του CNN την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Στρζοκ συμμετείχε επίσης στην ομάδα ερευνών του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ που διερευνά το ενδεχόμενο πιθανής συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας το 2016. Ο ίδιος, αποπέμφθηκε από τα καθήκοντά του στην αναφερόμενη ερευνητική ομάδα μετά την αποκάλυψη μηνυμάτων στα οποία ο Στρζοκ, διακωμωδούσε τον (τότε) προεδρικό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος Τσακ Γκράσλεϊ που προεδρεύει στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας έχει θέσει νέες ερωτήσεις για την διορθωμένη διατύπωση της ίδιας ανακοίνωσης κι έχει αποστείλει επιστολή προς τον Ρέι, σύμφωνα με αναφορά του CNN, τον προηγούμενο μήνα.

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024