Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το προφίλ του δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη

Ένας 27χρονος με καταγωγή πιθανότατα από το Μπαγκλαντές συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης για την επίθεση στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Port Authority, κοντά στην Times Square.

Στη σύλληψη 27χρονου με καταγωγή πιθανότατα από το Μπαγκλαντές προχώρησαν οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης μετά την επίθεση στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Port Authority, κοντά στην Times Square.

Ο Ακάγεντ Ούλαχ είχε λευκό ποινικό μητρώο στο Μπανγκλαντές και επισκέφτηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Σαχιντούλ Χάγκε επισήμανε ότι η πληροφορία αυτή βασίστηκε στον αριθμό διαβατηρίου του Ούλαχ.

Σύμφωνα με τη New York Post, που έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία, ο νεαρός είχε τοποθετημένα τα εκρηκτικά στο σακάκι του. Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, ο 27χρονος θα ενεργοποιούσε τη βόμβα όταν θα βρισκόταν μέσα σε βαγόνι του μετρό.

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικών δικτύωσης δείχνουν τον 27χρονο να βρίσκεται στο πάτωμα με τα ρούχα του σκισμένα και τραυματισμούς στο πάνω μέρος του σώματός του.

Όπως αποκάλυψαν οι αρχές στο Associated Press, ο Ούλαχ είχε επιρροές από το Ισλαμικό Κράτος, δεν φέρεται όμως να βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με την Οργάνωση.

H επιτροπή ταξί και λιμουζίνων Νέας Υόρκης είπε στο CNN ότο ο 27χονος είχε άδεια οδηγού ταξί από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2015.

Δεν οδήγησε όμως στη Νέα Υόρκη ταξί ή Uber.

in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024