Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Γερμανία: Μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Mεγάλη ποσότητα πυρομαχικών βρέθηκε κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Οι γερμανικές αρχές δεν πιστεύουν ότι δύο τσάντες με σφαίρες που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής κοντά σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά και σε ένα τέμενος στο δυτικό Βερολίνο σχετίζονται με την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας.

Mεγάλη ποσότητα πυρομαχικών βρέθηκε κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι γερμανικές αρχές δεν πιστεύουν ότι δύο τσάντες με σφαίρες που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής κοντά σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά και σε ένα τέμενος στο δυτικό Βερολίνο σχετίζονται με την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας.

Το εύρημα δεν θεωρείται ότι συνδέεται ούτε με την αγορά, ούτε με τον χώρο λατρείας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ερωτηθείς εάν ενδεχομένως υπάρχει σύνδεση με την τρομοκρατία, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απάντησε: «καμία».

«Πυρομαχικά ανακαλύπτονται συνεχώς στο Βερολίνο», συνέχισε. «Κάποιος πιθανόν καθάριζε το κελάρι και βρήκε κάτι που ανήκε στον παππού του», είπε.

Στην εκκένωση χριστουγεννιάτικης αγοράς προχώρησε, πριν από δέκα ημέρες, η αστυνομία στην πόλη Πότσδαμ της Γερμανίας. Απομάκρυνε πλήθος κόσμου, που ήταν συγκεντρωμένο στην αγορά και την γύρω περιοχή, για να ερευνήσει ύποπτο αντικείμενο. Όπως ανακοινώθηκε, αρχικά, το ύποπτο αντικείμενο περιείχε εκρηκτικά.

Αργότερα, ωστόσο, το περιοδικό Der Spiegel μετέδωσε ότι δεν βρέθηκε πυροδοτικός μηχανισμός.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι γερμανικές αρχές εν όψει των Χριστουγέννων, με την ISIS να έχει προειδοποιήσει για επικείμενη επίθεση στην Ευρώπη.

Πριν από δύο εβδομάδες η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έξι Σύρους, τους οποίους έκρινε ύποπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν διαπιστώθηκε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Nωπό παραμένει, ακόμη, το τραύμα των περσινών Χριστουγέννων στη Γερμανία. Δράστης, τυνησιακής καταγωγής, έπεσε με φορτηγό σε κόσμο, σκοτώνοντας πάνω από δέκα ανθρώπους.

Στη Γερμανία λειτουργούν πάνω από 2.600 χριστουγεννιάτικες αγορές. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέρ, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί όπως και η συνεργασία ανάμεσα στα κράτη για ανταλλαγή πληροφοριών.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024