Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθισμένος στο Twitter και την Coca Cola o Τραμπ

Εθισμένος στο Twitter και την Coca Cola o Τραμπ

Μια στενή γνωριμία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ: σε ορισμένους μοιάζει αδιάφορο και σε άλλους ενδιαφέρον. Όπως και να'εχει, πάντως, οι αγαπημένες συνήθειες του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού, συχνά και επικρίσεων. Ως γνωστόν, τρέφει αδυναμία στο Twitter, μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο υποβάλλει τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα σχόλια που προκαλούν αίσθηση.

Μια στενή γνωριμία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ: σε ορισμένους μοιάζει αδιάφορο και σε άλλους ενδιαφέρον. Όπως και να’εχει, πάντως, οι αγαπημένες συνήθειες του Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού, συχνά και επικρίσεων. Ως γνωστόν, τρέφει αδυναμία στο Twitter, μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο υποβάλλει τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα σχόλια που προκαλούν αίσθηση.

Ο όρος fake news, τον οποίο συνήθως συνδέει με γνωστά ειδησεογραφικά δίκτυα, φαίνεται να είναι από τις λέξεις που χρησιμοποιεί περισσότερο στην καθημερινότητά του, όμως υπάρχουν και άλλα στοιχεία για τη ζωή του Τραμπ που πολλοί αγνοούν.

To τελευταίο διάστημα, δε, οι κινήσεις του αμερικανού προέδρου μαζί με τις εμπρηστικές του δηλώσεις και την εξωτερική του πολιτική πρωταγωνιστούν στα διεθνή ΜΜΕ. Αρνητικά σχολιάστηκε από αναλυτές και ξένους ηγέτες, μετά την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι επέλεξε να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο για να μειώσει το ενδιαφέρον των αποκαλύψεων σχετικά με το θέμα της ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές των ΗΠΑ.

Αναφορικά με την προσωπική του ζωή, όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι από τον στενό του κύκλο στους New York Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταναλώνει μεγάλες ποσότητες Coca Cola light, παρακολουθεί ανελλιπώς δελτία ειδήσεων και προτιμά την τηλεόραση ως μέσο ψυχαγωγίας.

Ξυπνά στις 5:30 το πρωί αφού έχει κοιμηθεί 5-6 ώρες και η ημέρα του ξεκινά με ένα tweet.

Στον Λευκό Οίκο υπάρχει πάντα ανοιχτή τηλεοπτική συσκευή, την οποία μονάχα ο ίδιος ή κάποιος τεχνικός ρυθμίζει.

Το πρωινό του Τραμπ κυλά με ειδήσεις από το CNN, ενώ στη συνέχεια και μετά τα «fake news», που ο ίδιος θεωρεί ότι προβάλλουν τα περισσότερα δίκτυα, για να χαλαρώσει επιλέγει το FOX.

Όπως αποκαλύπτει γερουσιαστής στους NYT, πεποίθηση του αμερικανού προέδρου είναι ότι τα ΜΜΕ έχουν αποκλειστικό στόχο την αποκαθήλωσή του, και κατά συνέπεια ο Τραμπ ξοδεύει αρκετό χρόνο πολεμώντας τα μέσα ενημέρωσης.

Άλλωστε, από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησής του, δεν είχε κρύψει τη «συμπάθεια» που έτρεφε για τα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα της χώρας του.

Έχει κατηγορήσει, ουκ ολίγες φορές, το CNN από το οποίο επιλέγει ο ίδιος να ενημερώνεται.

Μελετώντας, πάντως, κανείς την καθημερινότητα του Τραμπ διαπιστώνει μια μάχη για τη διατήρηση της εικόνας του και όχι έναν αγώνα για επίλυση βασικών ζητημάτων.

Αν και ο ίδιος αποκαλεί την αγαπημένη του τηλεόραση 60 ιντσών, super Tivo, όταν ρωτήθηκε στο παρελθόν από τους NYT σχετικά με τον χρόνο τον οποίο καταναλώνει στην τηλεόραση επέλεξε να απαντήσει ότι αφιερώνει ελάχιστη ώρα μπροστά στη μικρή οθόνη.

Η δήλωσή του αυτή μοιάζει, αν μη τι άλλο, οξύμωρη αφού ο αμερικανός πρόεδρος δείχνει να έχει καθορίσει την ζωή του ανάλογα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Για του λόγου το αληθές: βρίσκεται τις περισσότερες ώρες πάνω από το Twitter σκεπτόμενος το νέο τιτίβισμα με το οποίο θα «αποστομώσει» τους αντιπάλους του.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024