Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανικά ΜΜΕ: Πράξη διπλωματικού βανδαλισμού η απόφαση Τραμπ

Βρετανικά ΜΜΕ: Πράξη διπλωματικού βανδαλισμού η απόφαση Τραμπ

Κριτική στην πολιτική του αμερινακού προέδρου ασκούν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. «H αναγνώριση από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ κάνει την ειρήνη λιγότερο πιθανή» αναφέρει το βρετανικο περιοδικό Economist .«Ανούσια πρόκληση η κίνηση του Τραμπ –πρόκειται για πράξη διπλωματικού βανδαλισμού» γράφουν οι Financial Times. «Ανερμάτιστη η κίνηση του Τραμπ τόσο από πολιτική όσο και από διπλωματική άποψη» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Κριτική στην πολιτική του αμερινακού προέδρου ασκούν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. «H αναγνώριση από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ κάνει την ειρήνη λιγότερο πιθανή» αναφέρει το βρετανικο περιοδικό Economist .

«Η ανακοίνωση του αυτή, βέβαια, δεν αποκλείεται να ανατραπεί από έναν άλλον αμερικανό πρόεδρο στο μέλλον. Στο μεταξύ όμως οι διαμαρτυρίες εντείνονται. Είναι πολύ πιθανό ο Τραμπ να έκανε αυτή την κίνηση έπειτα από συνεννόηση με τη Σαουδική Αραβία ή άλλους άραβες συμμάχους των ΗΠΑ –τη Σαουδική Αραβία, εξάλλου, την προβληματίζει η ιρανική παρουσία και αναζητά τρόπους να την αναχαιτίσει»

»Και το Ισραήλ έχει γίνει σιωπηρά σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας στη σύγκρουση μεταξύ σουνιτών και σιιτών. Αυτό αφήνει την Παλαιστίνη απομονωμένη –αισθάνεται εγκαταλειμμένη όχι μόνο από την Αμερική, αλλά και από τον αραβικό κόσμο και τους ηγέτες του. Πολλοί, όμως, είναι οι Παλαιστίνιοι που έχουν κουραστεί από την αντιπαράθεση με τους Ισραηλινούς», σημειώνει το βρετανικό περιοδικό.

«Ανούσια πρόκληση η κίνηση του Τραμπ –πρόκειται για πράξη διπλωματικού βανδαλισμού» γράφουν οι Financial Times.

«Κανείς απ’ όσους ενδιαφέρονται για την ειρήνη δεν θα επωφεληθεί –ούτε ο ίδιος ο Τραμπ ούτε και το ίδιο το Ισραήλ. Για κάποιον που περηφανεύεται για τις διαπραγματευτικές του ικανότητες είναι περίεργο που »έπαιξε» τα χαρτιά του πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Και είναι περίεργο, διότι περιπλέκει και την κατάσταση για τη Σαουδική Αραβία. Η όποια πίστη ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να δράσει ως τίμιος μεσάζοντας έχει τώρα καταστραφεί. Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ ήταν πάντα μια ωρολογιακή βόμβα –και ο Τραμπ άναψε τώρα το φυτίλι» γράφει η βρετανικη εφημερίδα

«Ανερμάτιστη η κίνηση του Τραμπ τόσο από πολιτική όσο και από διπλωματική άποψη» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι η κίνησή του δε θα επηρεάσει τη λύση των δύο κρατών, η ιδέα ότι μπορεί να γίνει συμβιβασμός καταστρέφεται –και χωρίς προφανή αιτία. Το θέμα της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ μετά βίας θα περιλαμβανόταν μεταξύ των εκατό σημαντικότερων ζητημάτων που θα ήθελαν οι Ισραηλινοί να διευθετηθούν από τις ΗΠΑ. Άρα, ποια η χρησιμότητα της κίνησης του Τραμπ –όταν μάλιστα αυτό που αναμένεται να επακολουθήσει είναι η βία; Προφανώς, το συμπέρασμα είναι ότι την κίνηση αυτή την έκανε ο Τραμπ επειδή είναι ο Τραμπ: απρόβλεπτος, προκλητικός και παντελώς ηλίθιος» υποστηριζει η εφημερίδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024