Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ Τζούνιορ δεν είπε τα όσα συζήτησε με τον πατέρα του

Ο Τραμπ Τζούνιορ δεν είπε τα όσα συζήτησε με τον πατέρα του

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατά την κατάθεσή του χθες Τετάρτη στην Βουλή των Αντιπροσώπων δεν γνωστοποίησε λεπτομέρειες για την συζήτηση που είχε με τον πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης στον Πύργο Τραμπ τον Ιούνιο του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατά την κατάθεσή του χθες Τετάρτη στην Βουλή των Αντιπροσώπων δεν γνωστοποίησε λεπτομέρειες για την συζήτηση που είχε με τον πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης στον Πύργο Τραμπ τον Ιούνιο του 2016, μεταδίδει το CNN.

Ο πρόεδρος Τραμπ και ο γιος του είχαν μία συζήτηση μέσα στο καλοκαίρι, μετά την κίνηση του Τραμπ Τζούνιορ να δημοσιοποιήσει μία σειρά ηλεκτρονικά μηνύματα σχετικά με την συμμετοχή του στην συνάντηση, σύμφωνα με τον Δημοκρατικό Άνταμ Σιφ από την Καλιφόρνια που είναι μέλος της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Βουλή των Αντιπροσώπων και ήταν παρών στην χθεσινή συνεδρίαση.

Στην διάρκεια της ακρόασης, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο Τραμπ Τζούνιορ παραδέχτηκε ότι συνομίλησε με την Χόουπ Χικς που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου προκειμένου να οργανωθεί η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης στον Πύργο Τραμπ, σύμφωνα με πηγές για την χθεσινή ακρόαση.

Ωστόσο, ο Τραμπ Τζούνιορ δεν παρέθεσε λεπτομέρειες σχετικά με την συζήτηση που είχε με τον πατέρα του για το ίδιο ζήτημα, επικαλούμενος το απόρρητο των πληροφοριών μεταξύ δικηγόρου και πελάτη (attorney-client privilege), καθώς οι συναντήσεις με τον πρόεδρο Τραμπ έγιναν με την παρουσία δικηγόρων. “Όπως κατάλαβα, αυτή η συγκεκριμένη συζήτηση, για την οποία έγινε επίκληση του απόρρητου των πληροφοριών, έγινε μετά την δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τον Τζούνιορ και επικεντρώθηκε στην επίσημη αντίδραση μετά την εξέλιξη αυτή,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σιφ στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι δεν πιστεύει πως κάποιος “μπορεί ν’ διασφαλίσει τον απόρρητο χαρακτήρα μιας συνάντησης, επικαλούμενος την παρουσία δικηγόρου.”

Από την άλλη μεριά, ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κόναγουεϊ που εκλέγεται στο Τέξας και ηγείται της έρευνας για την Ρωσία, δεν εξέφρασε τις ίδιες ανησυχίες για την κατάθεση του Τραμπ Τζούνιορ. “Πολλές ερωτήσεις απαντήθηκαν και κατά τη δική μου αντίληψη όλες οι ερωτήσεις μας απαντήθηκαν,” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είναι πρώτη φορά κατά την οποία κλήθηκε από τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Τραμπ Τζούνιορ σχετικά με την συνάντηση που έγινε τον Πύργο Τραμπ τον Ιούνιο του 2016, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, πιστεύοντας ότι οι Ρώσοι θα του έδιναν πληροφορίες που θα ήταν επιβλαβείς για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Παράλληλα, είχε πληροφορηθεί ότι η ρωσική πλευρά επιθυμούσε να βοηθήσει τον πατέρα του, για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Στην συνάντηση του Πύργου Τραμπ, συμμετείχαν ο πρώην πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, όπως επίσης και ο γαμπρός του και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο Τραμπ Τζούνιορ υποστήριξε χθες ότι μίλησε με την Χικς και όχι με τον πατέρα του, όταν διαπίστωσε πως η συνάντηση στον Πύργο Τραμπ είχε δημοσιοποιηθεί, ενώ δήλωσε πως η επικοινωνία μεταξύ τους έγινε με την ανταλλαγή μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο Τζούνιορ υποστήριξε ότι επικοινώνησε πρώτα με την Χικς, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις πηγών -για την χθεσινή ακρόαση- το θέμα της έκτασης της επίσημης ανακοίνωσης μετά την δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Τζούνιορ, συζητήθηκε μεταξύ του προέδρου Τραμπ και της Χικς στην διάρκεια πτήσης με το προεδρικό αεροσκάφος.

Η Χόουπ Χικς σήμερα είναι επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η αρχική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τον περασμένο Ιούλιο δημιούργησε μία παραπλανητική εντύπωση για την συνάντηση, για την οποία ο Τραμπ Τζούνιορ δήλωσε ότι είχε ως στόχο την παράδοση πληροφοριών που θα έβλαπταν την Κλίντον.

Από την άλλη μεριά, αρκετοί νομικοί εκτιμούν ότι η εμπλοκή του Λευκού Οίκου μπορεί να θεωρηθεί προβληματική επί τη βάσει των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2016.

Τόσο ο Τραμπ Τζούνιορ, όσο κι άλλοι παραβρισκόμενοι στην συνάντηση του Πύργου Τραμπ, υποστηρίζουν ότι τελικά το άμεσο ενδιαφέρον της επικεντρώθηκε στις εφαρμοζόμενες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και όχι στην παρουσίαση επιβλαβών πληροφοριών για την Κλίντον.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει στις επιτροπές του Κογκρέσου ο Βρετανός υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ρομπ Γκόλντστοουν, που οργάνωσε κι έλαβε μέρος στην συνάντηση, παρουσία της Ρωσίδας δικηγόρου Ναταλίας Βεσελνίσκαγια και των προαναφερθέντων στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024