Καταδικάζει την απόφαση Τραμπ

Αμπάς: Οι ΗΠΑ παραιτήθηκαν από τον ειρηνευτικό τους ρόλο

Αμπάς: Οι ΗΠΑ παραιτήθηκαν από τον ειρηνευτικό τους ρόλο
O παλαιστίνος πρόεδρος Μαχμού Αμπάς καταδίκασε την απόφαση του αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ   (Φωτογραφία:  Reuters )
in.gr audio player
Καταδίκασε την απόφαση του αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ο πρόεδρος της Παλαιστίνης, Μαχμούτ Αμπάς.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνα πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης» διαμήνυσε οΑμπάς, στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την παλαιστινιακή τηλεόραση μετά την ανακοίνωση που έτου Τραμπ στην οποία γνωστοποίησε τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

«Η απόφαση του Τραμπ ισοδυναμεί με παραίτηση των ΗΠΑ από το μεσολαβητικό, ειρηνευτικό ρόλο τους καθώς δεν μπορούν πλέον να διαδραματίζουν αυτόν τον ιστορικό ρόλο για την ειρήνευση με το Ισραήλ» τόνισε ο Αμπάς κατηγορώντας τον Τραμπ για απομάκρυνση από τις ειρηνευτικές διαδικασίες.

»Με αυτές τις λυπηρές αποφάσεις, οι ΗΠΑ υπονομεύουν σκόπιμα όλες τις ειρηνευτικές προσπάθειες και διακηρύσσουν ότι εγκαταλείπουν τον ρόλο του εγγυητή της ειρηνευτικής διαδικασίας, τον οποίο έπαιζαν τις τελευταίες δεκαετίες» πρόσθεσε.


in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη