Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υεμένη: Εκδίκηση για το θάνατο του Σαλέχ ζητά ο γιος του

Εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του ζητά ο γιος του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. «Θα ηγηθώ της μάχης μέχρι και ο τελευταίος Χούτι να εκδιωχθεί από την Υεμένη. Το αίμα του πατέρα μου θα ακούγεται σαν την κόλαση στα αυτιά του Ιράν», δήλωσε ο Άχμεντ Άλι Σάλεχ.

Εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του ζητά ο γιος του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. «Θα ηγηθώ της μάχης μέχρι και ο τελευταίος Χούτι να εκδιωχθεί από την Υεμένη. Το αίμα του πατέρα μου θα ακούγεται σαν την κόλαση στα αυτιά του Ιράν», δήλωσε ο Άχμεντ Άλι Σάλεχ.

Ζήτησε μάλιστα από τους υποστηρικτές του πατέρα του «να πάρουν πίσω την Υεμένη από τις ιρανικές πολιτοφυλακές των Χούτι».

Ο Σάλεχ έχει ακόμη πολλούς υποστηρικτές στην Υεμένη, περιλαμβανομένων κάποιων αξιωματικών του στρατού και ενόπλων φυλάρχων που κάποτε υπηρετούσαν υπό τη διοίκησή του, και οι σύμμαχοί του ίσως μπορούν ακόμη να επηρεάσουν την έκβαση του πολέμου.

Ο Άχμεντ Άλι ζούσε σε κατ’ οίκον περιορισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου έχει διατελέσει πρεσβευτής προτού συμμαχήσει με τη Σαουδική Αραβία εναντίον των Χούτι, οι οποίοι μέχρι αυτή την εβδομάδα είχαν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος της Υεμένης μαζί με τον Σάλεχ.

Πολιτικές πηγές ανέφεραν ότι κρατούνταν μακριά από όλους και υπό φρούρηση σε ένα μέγαρο στο Αμπού Ντάμπι. Η πρώτη του δημόσια δήλωση ενδέχεται να σημαίνει ότι οι πρώην εχθροί του τον χρησιμοποιούν εναντίον των Χούτι.

Ο Άχμεντ Άλι, πρώην διοικητής του ειδικού σώματος του στρατού των Δημοκρατικών Φρουρών, προαλειφόταν να διαδεχθεί τον πατέρα του και αυτή φαίνεται να είναι η τελευταία του ευκαιρία να κερδίσει πίσω την επιρροή του.

Στο μεταξύ, ο ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, δήλωσε σήμερα ότι οι Υεμενίτες θα κάνουν τους «επιτιθέμενους» να μετανιώσουν για τις πράξεις τους, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Η Υεμένη θα απελευθερωθεί από τους επιτιθέμενους και ο ιερός λαός της Υεμένης θα τους κάνει να μετανιώσουν» για τις πράξεις τους, τόνισε ο Ροχανί.

Νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές στη Σανάα

Ηρεμία επικρατεί σήμερα, Τρίτη, στην Σαναά, έπειτα από πέντε ημέρες μαχών και 25 αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο βράδυ.

Σύμφωνα με τον συντονιστή των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στην Υεμένη, Τζέιμι Μακγκόλντρικ, πτήσεις του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού προσγειώθηκαν κανονικά στο αεροδρόμιο.

Η κηδεία του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ αναμένεται να τελεσθεί σήμερα, δήλωσε ο Μακγκόλντρικ σε τηλεφωνική επικοινωνία του από τη Σαναά που έγινε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον ΟΗΕ.

Στις νυκτερινές επιδρομές του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία που δρα στην Υεμένη σκοτώθηκαν 234 άνθρωποι και 400 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

«Αυτή τη στιγμή έχουμε καταγράψει 400 τραυματίες και 234 νεκρούς», δήλωσε η Σουμάγια Μπελτίφα αναφερόμενη στις συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών Χούτι και των πρώην συμμάχων τους, των υποστηρικτών του Σάλεχ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024