Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απειλή του πρώην Προέδρου Γεωργίας να πέσει από ταράτσα [Βίντεο]

Απειλή του πρώην Προέδρου Γεωργίας να πέσει από ταράτσα [Βίντεο]

Στην ταράτσα του κτιρίου όπου διαμένει στο Κίεβο είχε ανέβει ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, απειλώντας να πηδήξει εφόσον δεν αποχωρήσουν από το σημείο που έχουν φθάσει για να τον συλλάβουν οι αστυνομικές αρχές. Μετά από διαπραγματεύσεις με τις αρχές, πείστηκε να κατέβει από την ταράτσα του κτιρίου και οι αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του. Ωστόσο, ουκρανοί υποστηρικτές του, οι οποίοι συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις, τον απελευθέρωσαν.

Στην ταράτσα του κτιρίου όπου διαμένει στο Κίεβο είχε ανέβει ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, απειλώντας να πηδήξει εφόσον δεν αποχωρήσουν από το σημείο που έχουν φθάσει για να τον συλλάβουν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στενού του συνεργάτη, περίπου στις 7 π.μ. τοπική ώρα, οι κυβερνητικοί εισαγγελείς εμφανίστηκαν στο σπίτι του στην ουκρανική πρωτεύουσα, προσπαθώντας να διεξάγουν έρευνα στο διαμέρισμά του.

Σημειώνεται πως ο Μιχαήλ Σαακασβίλι έχει διπλή υπηκοότητα (ουκρανική και γεωργιανή) και επέστρεψε στο Κίεβο παρά το γεγονός πως οι ουκρανικές αρχές του έχουν αφαιρέσει την εθνικότητα.

Σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία, ο Μιχαήλ Σαακασβίλι μετά από διαπραγματεύσεις με τις αρχές πείστηκε να κατέβει από την ταράτσα του κτιρίου.

Έπειτα από τη σύλληψή του, ουκρανοί υποστηρικτές του, οι οποίοι συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις, τον απελευθέρωσαν από αστυνομικό φορτηγό.

«Σας καλώ να ξεκινήσετε μια ειρηνική διαμαρτυρία για να απομακρύνετε τον (πρόεδρο Πέτρο) Ποροσένκο, δεν θα πρέπει να φοβάστε τίποτα», είπε ο Σαακασβίλι προς το συγκεντρωμένο πλήθος, μιλώντας από τηλεβόα, έπειτα από την απομάκρυνσή του από το όχημα παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι αστυνομικοί που έφεραν στολές ειδικών επιχειρήσεων.

Ο Σαακασβίλι κατηγορείται ότι βοήθησε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την SBU, ένα αδίκημα που τιμωρείται με έως και πενταετή ποινή φυλάκισης.

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στη διένεξη ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τον Σαακασβίλι, ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης της Οδησσού χάρις στις μεταρρυθμίσεις που έκανε στην Γεωργία, αλλά πολύ σύντομα ήρθε σε ρήξη με τον πρώην σύμμαχό του, πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024