Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφίγγει ο κλοιός του FBI γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ

Σφίγγει ο κλοιός του FBI γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ

Σφίγγει ο κλοιός του FBI γύρω από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετά την είδηση ότι ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI. Μία εξέλιξη η οποία μπορεί να βάλει σύντομα και τον Τραμπ στο στόχαστρο του ειδικού ανακριτή που ερευνά το σκάνδαλο της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές.

Σφίγγει ο κλοιός του FBI γύρω από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
μετά την είδηση ότι ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του
Λευκού Οίκου, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI. Μία εξέλιξη η
οποία μπορεί να βάλει σύντομα και τον Τραμπ στο στόχαστρο του ειδικού
ανακριτή που ερευνά το σκάνδαλο της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές
εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», ο πρώην στρατηγός Φλιν που απολύθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, ήταν μέχρι τώρα γνωστός για τις άγριες επιθέσεις του στη Χίλαρι Κλίντον. Στην προεκλογική εκστρατεία φώναζε με ενθουσιασμό «Βάλτε την στη φυλακή» στις συγκεντρώσεις των Ρεπουμπλικανών. Τώρα είναι ο Φλιν που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας παραδέχθηκε την ενοχή του, λέγοντας ότι είπε ψέματα στις καταθέσεις του στο FBI σχετικά με τις συζητήσεις που είχε με τον ρώσο πρεσβευτή τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα η έρευνα επί του συγκεκριμένου θέματος της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2016 να βρίσκεται πλέον στο στενό περιβάλλον του προέδρου.

Η παραδοχή της ενοχής του Φλιν, ο οποίος εμφανίστηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, αποτελεί ένδειξη ότι ο Φλιν συνεργάζεται πλέον με την έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ.
Ο Τραμπ είπε ότι οι ενέργειες του Φλιν ήταν «νόμιμες» και έγραψε στο Twitter ότι τον απέλυσε «γιατί είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και στο FBI».

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Τραμπ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι της εκστρατείας και της ομάδας μετάβασης αρνήθηκαν όλες τις προσωπικές επαφές ή τη γνώση για επαφές με τους Ρώσους πριν από την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ, τον Ιανουάριο. Αλλά στην ένορκη κατάθεσή του ο Φλιν τους διαψεύδει: δηλώνει ότι είτε συζήτησε είτε έλαβε εντολές για τις συναντήσεις του από ανώτερα στελέχη στην ομάδα του Τραμπ.

Ο Κούσνερ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από αυτά τα ανώτερα στελέχη. Αλλοι στο πλαίσιο της έρευνας περιλαμβάνουν τον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ (τον μεγαλύτερο γιο του Τραμπ), τον δικηγόρο Μάικλ Κόεν, και τον σύμβουλο της εκστρατείας Κάρτερ Πέιτζ. Ενας άλλος σύμβουλος, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, δήλωσε πρόσφατα ένοχος, ομολογώντας ότι είχε πει ψέματα στους ανακριτές. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει δημοσίως και επανειλημμένα αρνηθεί ότι είχε προηγούμενη γνώση των επαφών με τους Ρώσους. Το μέλλον της προεδρίας του εξαρτάται τώρα από την αλήθεια αυτών των δηλώσεων άγνοιας.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024