Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδεται δημοσίευμα περί επίτευξης συμφωνίας για το Brexit

Διαψεύδεται δημοσίευμα περί επίτευξης συμφωνίας για το Brexit

Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος αμφισβήτησε την εγκυρότητα του δημοσιεύματος της εφημερίδας Daily Telegraph που ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και των Ευρωπαίων εταίρων της για τον «λογαριασμό» που θα κληθεί να πληρώσει το Λονδίνο για το Brexit.

Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος αμφισβήτησε την εγκυρότητα του δημοσιεύματος της εφημερίδας Daily Telegraph που ανέφερε νωρίτερα, την Τρίτη, ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και των Ευρωπαίων εταίρων της για τον «λογαριασμό» που θα κληθεί να πληρώσει το Λονδίνο για το Brexit.

«Δεν αναγνωρίζω αυτήν την παρουσίαση των διαπραγματεύσεων» είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό που θα καταβάλει η Βρετανία για το «διαζύγιό» της από την ΕΕ κυμαίνεται μεταξύ 45-55 δισεκ. ευρώ.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας υποστήριζε ότι Βρετανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές κατέληξαν σε διακανονισμό για τον λεγόμενο «λογαριασμό» του Brexit, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιθανή συμφωνία στις συνομιλίες που θα έχουν τον Δεκέμβριο για το άνοιγμα του νέου κεφαλαίου, των εμπορικών σχέσεών τους μετά το «διαζύγιο».

Πηγές και από τις δύο πλευρές φέρεται να είπαν στην εφημερίδα ότι έχει επιτευχθεί μια «κατ’ αρχήν συμφωνία» σε ό,τι αφορά τον λογαριασμό των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ που ζητούν οι Βρυξέλλες.

Οι πηγές, που δεν κατονομάζονται στο δημοσίευμα, επιβεβαίωσαν ότι οι όροι συμφωνήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, μετά από εντατικές, παρασκηνιακές συνομιλίες που είχε ο Βρετανός διαπραγματευτής Όλιβερ Ρόμπινς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσό που θα ζητηθεί από τη Βρετανία κυμαίνεται μεταξύ 45-55 δισεκ. ευρώ.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024