Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε παιδικό σταθμό

Κίνα: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε παιδικό σταθμό

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σημάδια από βελόνες σε παιδιά σε παιδικό σταθμό του Πεκίνου ερευνά η κινεζική αστυνομία, σε μία ακόμα υπόθεση στον κλάδο αγωγής και φροντίδας παιδιών που προκαλεί οργή μεταξύ των γονέων.

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σημάδια από βελόνες σε παιδιά σε παιδικό σταθμό του Πεκίνου ερευνά η κινεζική αστυνομία, σε μία ακόμα υπόθεση στον κλάδο αγωγής και φροντίδας παιδιών που προκαλεί οργή μεταξύ των γονέων.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua) μετέδωσε αργά χθες ότι η αστυνομία ερευνά καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι δάσκαλοι και εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό, τον οποίο διαχειρίζεται η εταιρία υπηρεσιών προσχολικής αγωγής RYB Education, είχαν κακοποιήσει παιδιά, τα οποία «φέρονται να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, να είχαν τρυπηθεί από βελόνες και να τους έχουν δοθεί χάπια, που δεν είναι γνωστό τι ουσίες περιείχαν».

Οι γονείς δήλωσαν ότι τα παιδιά τους, μερικά μόλις τριών ετών, τους μετέφεραν ανησυχητικά περιστατικά, όπου ένας γυμνός ενήλικας άνδρας διενήργησε υποτίθεται «ιατρικούς ελέγχους» στους μαθητές, οι οποίοι ήταν επίσης γυμνοί, σύμφωνα με άλλα μέσα ενημέρωσης.

Κάποιοι γονείς, που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το σχολείο για να ζητήσουν απαντήσεις, δήλωσαν πως τα παιδιά τους τούς διηγήθηκαν ίδια περιστατικά, ότι δηλαδή τους δόθηκαν χάπια, που δεν ήταν γνωστό τι περιείχαν, και τους τιμωρούσαν, με κάποιους μαθητές να εξαναγκάζονται να «στέκονται όρθιοι» γυμνοί στην τάξη, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Η επαγγελματική φροντίδα παιδιών έχει εξελιχθεί σε ένα καυτό ζήτημα στην Κίνα, όπου μια σειρά από περιπτώσεις κακοποίησης αποτυπώνουν το πόσο χαλαρό είναι το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο και η εποπτεία στον τομέα της φροντίδας παιδιών και της προσχολικής αγωγής.

«Οι δάσκαλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα»

«Ζητούμε βαθύτατα συγγνώμη για τη σοβαρή ανησυχία που προκάλεσε αυτό το ζήτημα στους γονείς και την κοινωνία», ανέφερε η RYB σε ανακοίνωση στο επίσημο microblog της σήμερα, προσθέτοντας ότι βοηθά τις Αρχές. «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε με την αστυνομία για να δώσουμε το σχετικό υλικό και εξοπλισμό παρακολούθησης. Οι εν λόγω δάσκαλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και συνεργαζόμαστε με την έρευνα της αστυνομίας».

Η διεύθυνση του σχολείου υπέβαλε στην αστυνομία αναφορά κατά «αγνώστων που διατυπώνουν ψευδείς κατηγορίες και στήνουν παγίδες», όπως ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η είδηση για την έρευνα στον παιδικό σταθμό του Πεκίνου προκάλεσαν κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 76 εκατ. αναφορές στην «RYB» στην υπηρεσία μηνυμάτων WeChat.

Η μετοχή της RYB σημείωσε βουτιά σχεδόν 40% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί σχεδόν όλη η άνοδος κατά 44% της μετοχής από την αρχική δημόσια προσφορά της τον Σεπτέμβριο.

Δεν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση καταγγελιών για κακοποίηση σε σχολείο της RYB.

Το 2015, δικαστήριο στην επαρχία Τζιλίν έκρινε ένοχους δύο δασκάλους για τη σωματική κακοποίηση παιδιών σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς στην πόλη Σιπίνγκ. Σε εκείνη την υπόθεση, το προσωπικό του σχολείου «σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποίησε βελόνες και τακτικές εκφοβισμού για να κακοποιήσει πολλά από τα παιδιά που βρίσκονταν στην φροντίδα τους», σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της RYB, η εταιρία διαχειρίζεται ένα δίκτυο με πάνω από 1.300 κέντρα παιχνιδιού και μάθησης και σχεδόν 500 παιδικούς σταθμούς για παιδιά έως έξι ετών σε περίπου 300 κινεζικές πόλεις.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024