Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον δρόμο για Λίβανο ο Χαρίρι

Στον δρόμο για Λίβανο ο Χαρίρι

Ο Χαρίρι αναχώρησε από το Κάιρο με προορισμό το Λίβανο, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Η παραίτηση του Χαρίρι προκάλεσε πολιτική κρίση στον Λίβανο και έφερε τη χώρα στην πρώτη γραμμή σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν.

Ο Χαρίρι αναχώρησε από το Κάιρο με προορισμό το Λίβανο, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Η παραίτηση του Χαρίρι προκάλεσε πολιτική κρίση στον Λίβανο και έφερε τη χώρα στην πρώτη γραμμή σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε ότι τα αραβικά κράτη θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με λογική το Λίβανο, αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί «προς τη φωτιά».

Η προειδοποίηση του Αούν έρχεται έπειτα από την έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή έπειτα από αίτημα του Ριάντ κατά την οποία Άραβες υπουργοί Εξωτερικών κατηγόρησαν την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

«Το μήνυμά μου προς τους Άραβες αδελφούς είναι: η αντιμετώπιση του Λιβάνου προϋποθέτει αρκετή σοφία και ορθολογισμό, αλλιώς σε εναλλακτική περίπτωση οδηγεί τη χώρα στην φωτιά» δήλωσε ο Αούν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την παραμονή της επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Χαρίρι, ο Αούν τόνισε ότι η «τελευταία κυβερνητική κρίση» «πέρασε», αλλά δεν ήταν ένα ασήμαντο ζήτημα.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024