Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Έξι συλλήψεις Σύρων - φερόμενων μελών της ISIS

Γερμανία: Έξι συλλήψεις Σύρων – φερόμενων μελών της ISIS

Με το φάντασμα της τρομοκρατίας να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις Σύρων. Σύμφωνα με τις αρχές, τα συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν διότι κρίθηκαν ύποπτα για οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Με το φάντασμα της τρομοκρατίας να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις Σύρων. Σύμφωνα με τις αρχές, τα συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν διότι κρίθηκαν ύποπτα για οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης υποστήριξε ότι και οι έξι Σύροι, που είχαν υποβάλλει αίτηση για άσυλο, «είναι ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους και για υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας με στόχο χτύπημα σε δημόσιο χώρο με τη χρήση όπλων ή εκρηκτικών».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές, η ομάδα των Σύρων σχεδίαζε να επιτεθεί σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Έσσεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τις εισαγγελικές αρχές.

Περί τους 500 αστυνομικούς, σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις, έχουν συμμετάσχει στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Σύρων που υπολογίζεται ότι είναι από 20 έως 28 ετών. Τέσσερις από τους υπόπτους έφτασαν στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ οι άλλοι δύο λίγο αργότερα, αναφέρει το Reuters.

Oι συλλήψεις φτάνουν ένα μήνα μετά την πρώτη επέτειο από την επίθεση σε γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά, στο Βερολίνο, από Τυνήσιο που σκότωσε 12 ανθρώπους.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, για τις ημέρες των εορτών, αφού το Ισλαμικό Κράτος έχει προειδοποιήσει για ενδεχόμενη επίθεση, ενώ τα πολυσύχναστα μέρη επιλέγονται από τους τζιχαντιστές για να χτυπήσουν με όσο το δυνατόν πιο βίαιο τρόπο τη Δύση.

Σε συναγερμό, πάντως, βρίσκεται η Ευρώπη ύστερα από σειρά πολύνεκρων τρομοκρατικών χτυπημάτων, με τα μέτρα που λαμβάνονται ενάντια στην τρομοκρατία να είναι δρακόντεια.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024