Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρζανί: Το δημοψήφισμα ακυρώθηκε χωρίς εκπροσώπους μας

Μπαρζανί: Το δημοψήφισμα ακυρώθηκε χωρίς εκπροσώπους μας

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Ιράκ, το οποίο ακύρωσε την Δευτέρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν, κατέληξε στην απόφασή του χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων της κουρδικής αυτόνομης περιοχής.

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Ιράκ, το οποίο ακύρωσε την Δευτέρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν, κατέληξε στην απόφασή του χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων της κουρδικής αυτόνομης περιοχής, δήλωσε ο πρωθυπουργός της περιφερειακής κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν Νετσερβάν Μπαρζανί.

«Τα δικαιώματα των Κούρδων είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και επιδιώκουμε την εφαρμογή αυτού του συντάγματος για να επιλύσουμε τα θέματά μας με τη Βαγδάτη», δήλωσε ο Μπαρζανί στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Kurdish Rudaw TV.

Αξιωματούχος του δικαστηρίου δήλωσε νωρίτερα την Δευτέρα ότι το δημοψήφισμα που διοργανώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου ήταν αντισυνταγματικό.

Οι Κούρδοι του Ιράκ ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας στο δημοψήφισμα αψηφώντας την κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη, η οποία είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα παράνομο, καθώς και τις γειτονικές χώρες Τουρκία και Ιράν που έχουν τις δικές τους κουρδικές μειονότητες.

Το δικαστήριο είναι υπεύθυνο για τη διευθέτηση των διενέξεων ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ και τις περιοχές και επαρχίες της χώρας.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024