Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Το απόγευμα λήγει η προθεσμία για συμφωνία για τη «Τζαμάικα»

Γερμανία: Το απόγευμα λήγει η προθεσμία για συμφωνία για τη «Τζαμάικα»

Η νέα προθεσμία προκειμένου τα κόμματα να καταλήξουν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία εκπνέει σήμερα, Κυριακή, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε εντατικές διαβουλεύσεις.

Η νέα προθεσμία προκειμένου τα κόμματα να καταλήξουν σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία εκπνέει σήμερα, Κυριακή, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε εντατικές διαβουλεύσεις από το πρωί του Σαββάτου.

Σε βασικά «αγκάθια» έχουν αναδειχθεί η πολιτική για το κλίμα, με τους Πράσινους να διεκδικούν γενναιότερη μείωση στην εκπομπή καυσαερίων, το μεταναστευτικό, όπου οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) προβάλλουν σοβαρές αντιρρήσεις κυρίως στο ζήτημα της επανένωσης οικογενειών προσφύγων αλλά και στο ανώτατο όριο προσφύγων που θα δέχεται η χώρα και ο φόρος αλληλεγγύης που καταβάλλεται για την επανένωση της Γερμανίας, η κατάργηση του οποίου αποτελούσε κεντρική προεκλογική δέσμευση των Φιλελευθέρων (FDP).

«Το βράδυ θα έχουμε μια αίσθηση για το αν τελικά θα λειτουργήσει», δήλωσε το Σάββατο ο Βαυαρός Πρωθυπουργός και Αρχηγός του CSU Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CDU/CSU δήλωσε ότι «οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι αποφασιστικές».

Παρέμβαση στο θέμα πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» συνέστησε στους εμπλεκόμενους να μην τους καταλαμβάνει «ο πανικός νέων εκλογών», καθώς η διαδικασία που ακολουθείται έως τώρα δεν είναι ασυνήθιστη.

«Υπάρχουν πάντα προσπάθειες από τα κόμματα να ανεβάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά τα κέρδη τους πριν προχωρήσουν. Αυτό που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν διαφέρει και τόσο από αυτό που συνέβαινε σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις», δήλωσε, κάλεσε ωστόσο όλους να ανταποκριθούν στην ευθύνη τους απέναντι στη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024