Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύννεφα πάνω από το συνασπισμό «Τζαμάικα»

Σύννεφα πάνω από το συνασπισμό «Τζαμάικα»

Οι διαφορές των τεσσάρων δυνητικών κυβερνητικών εταίρων είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού.

«Σε 24 ώρες φτάνει η ώρα της αλήθειας. Το βράδυ της Παρασκευής, οι τέσσερις δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι, Xριστιανοδημοκράτες (CDU), Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), Φιλελεύθεροι (FDP) και Πράσινοι (Die Gruenen), θα αποφασίσουν εάν μετά τις διερευνητικές συζητήσεις θα προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα». Οι διαφορές είναι ακόμα μεγάλες και τους εμπλεκόμενους διακατέχει σκεπτικισμός» γράφει η Sueddeutsche Zeitung.

H πρωθυπουργός του κρατιδίου του Ζάαρλαντ Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ των Χριστιανοδημοκρατών (σ.σ. και επίδοξη διάδοχος της κ. Μέρκελ) τάχθηκε κατά της παράτασης των διερευνητικών συζητήσεων μεταξύ των εταίρων πέραν της Παρασκευής, εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία. «Εάν μετά από τρεις βδομάδες συζητήσεων δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης συνασπσιμού δεν θα βοηθήσουν οι τρεις παραπάνω μέρες», δήλωσε στην Rheinische Post.

Ο Γιενς Σπαν, επίσης χριστιανονοδημοκράτης και μέλος του προεδρείου του CDU, είπε στην Passauer Neue Presse ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει συνασπισμός με κάθε τίμημα».

Αλλά και οι Φιλελεύθεροι (FDP) δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, επισημαίνει η Sueddeutsche Zeitung: «Προμηνύεται θύελλα πάνω από την Τζαμάικα» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, έπειτα από τις συζητήσεις της Τετάρτης. «Σχεδόν σε όλα τα θέματα υπάρχουν διαφωνίες. Για το εάν η συμφωνία είναι εφικτή δεν μπορώ να το πω» είπε.

«Ο Πράσινος πρωθυπουργός της Βάδης-Βυρτεμβέργης (σ.σ. πρωτεύουσα η Στουτγάρδη) Βίνφριντ Κτρέτσμαν δήλωσε ενοχλημένος από τις λεκτικές επιθέσεις των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας κατά των Πρασίνων. Υπενθυμίζεται ότι ιδίως οι πολιτικοί του CSU Αλεξάντερ Ντομπρίντ και Αντρέας Σόιερ επικρίνουν τους Πράσινους ότι μπλοκάρουν τις διερευνητικές συζητήσεις» σημειώνει τέλος η εφημερίδα του Μονάχου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024