Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ και Πούτιν συμφωνούν στην καταπολέμηση ISIS στη Συρία

Τραμπ και Πούτιν συμφωνούν στην καταπολέμηση ISIS στη Συρία

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σε μια κοινή δήλωση για τη Συρία, στην οποία αναφέρεται πως η συριακή σύγκρουση δεν μπορεί να έχει στρατιωτική λύση και πως χρειάζεται πολιτική λύση, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Οι Πούτιν και Τραμπ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται στη δήλωση του Κρεμλίνου.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σε μια κοινή δήλωση για τη Συρία, στην οποία αναφέρεται πως η συριακή σύγκρουση δεν μπορεί να έχει στρατιωτική λύση και πως χρειάζεται πολιτική λύση, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι Πούτιν και Τραμπ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται στη δήλωση του Κρεμλίνου.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε ερωτήσεις για την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ή για τη συνομιλία που το Κρεμλίνο ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που διεξήχθη στο βιετναμικό θέρετρο Ντανάνγκ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η δήλωση για τη Συρία συντονίσθηκε από τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον ειδικά για τη συνάντηση στο Ντανάνγκ.

Καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί απώλειες στη Συρία και πέραν αυτής, η προσοχή στρέφεται στην ευρύτερη σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και τις ανταρτικές παρατάξεις.

Οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και κάλεσαν όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη συριακή σύγκρουση να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτική διαδικασία της Γενεύης, προστίθεται.

«Δεν υπάρχει σταρτιωτική λύση στη συριακή σύγκρουση»

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συμφωνούν πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη συριακή σύγκρουση, σύμφωνα με το κείμενο της κοινής δήλωσης που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Στο κείμενο αυτό αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες «είχαν μια συνομιλία πριν από την τελετή για την ομαδική φωτογραφία των Οικονομικών Ηγετών της APEC».

Τηλεοπτικές εικόνες από την Ντανάνγκ δείχνουν τους Τραμπ και Πούτιν να κουβεντιάζουν – απ’ ό,τι φαίνεται φιλικά – καθώς βαδίζουν προς το σημείο που θα τραβηχτεί η παραδοσιακή φωτογραφία της συνόδου κορυφής της APEC.

Προηγούμενες φωτογραφίες από τη συνάντηση εικονίζουν τον Τραμπ να πηγαίνει προς τον Πούτιν, που κάθεται στο τραπέζι της συνόδου, και να τον χτυπά φιλικά στην πλάτη. Οι δύο γέρνουν ο ένας προς τον άλλο για να μιλήσουν μεταξύ τους και κάνουν μια σύντομη χειραψία καθώς ανταλλάσουν μερικές λέξεις.

Παρόλο που ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει πως δεν σχεδιάζεται επίσημη συνάντηυση, είχε επίσης αναφέρει πως είναι πιθανό να συναντηθούν τυχαία.

Από το περιβάλλον του Τραμπ δεν έγινε κανένα σχόλιο πριν από την αναχώρηση του αμερικανού προέδρου από το Ντανάνγκ για το Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, που αποτελεί τον επόμενο σταθμό της 12ήμερης περιοδείας του στην Ασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024