Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Αυτοκίνητο παρέσυρε φοιτητές, τρεις τραυματίες

Γαλλία: Αυτοκίνητο παρέσυρε φοιτητές, τρεις τραυματίες

Ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από κολλέγιο της πόλης και το όχημα έπεσε πάνω σε φοιτητές. Οι αρχές κάνουν λόγο για εσκεμμένο χτύπημα, χωρίς όμως να το συνδέουν με τρομοκρατία.

Ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από κολλέγιο της πόλης και το όχημα έπεσε πάνω σε φοιτητές.

Οι αρχές κάνουν λόγο για εσκεμμένο και σκόπιμο χτύπημα, χωρίς όμως να το συνδέουν με τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκτιμάται ότι πρόκειται για κινέζους φοιτητές. Οι δύο, 22 και 23 ετών νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην Τουλούζη και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο οδηγός κατευθύνθηκε προς το πεζοδρόμιο έξω από το συγκρότημα IGS Alternance λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα και προκάλεσε πανικό, καθώς στόχευσε φοιτητές που εκείνη την ώρα έφευγαν από το κολλέγιο.

Στο IGS στεγάζονται ιδιωτικά σχολεία όπου φοιτούν πολλοί νέοι.

Ο 28 χρονος άνδρας συνελήφθη επί τόπου, δεν είχε ιστορικό με τρομοκρατία, ενώ ήταν γνωστός στις αρχές για παλαιότερες και μικρότερης σημασίας παραβάσεις, σχετικές με ναρκωτικά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο δράστης υπέφερε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί για σχιζοφρένεια.

«Είμαστε ιδιαίτερα σοκαρισμένοι από την επιθετικότητα προς τους φοιτητές στην Μπλανιάκ. Προσφέρουμε όλη μας την υποστήριξη στους ίδιους και στις οικογένειές τους» δήλωσε ο δήμαρχος της Τουλούζης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Κίνα πίεσε τη Γαλλία στο να εγγυηθεί την ασφάλεια των κινέζων πολιτών που επισκέπτονται τη Γαλλία, μετά την πρόσφατη επίθεση σε γκρουπ κινέζων ταξιδιωτών στο Παρίσι.

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024