Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Παπαδόπουλος: Το παιδί για τους καφέδες σε κρίσιμες συναντήσεις

Γ.Παπαδόπουλος: Το παιδί για τους καφέδες σε κρίσιμες συναντήσεις

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, αφήνοντας αιχμές για τις πληροφορίες που έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπαδόπουλος απολύθηκε ως «χαμηλόβαθμος εθελοντής» κι ως «παιδί για τους καφέδες», ενώ ως σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ συναντούσε ξένους αξιωματούχους μέχρι την επίσημη ανάληψη των νέων αμερικανικών προεδρικών καθηκόντων.

Εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων προς την κυβέρνηση Τραμπ, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για τον ρόλο του Γιώργου Παπαδόπουλου, του πρώτου που δήλωσε ένοχος στην έρευνα που διεξήχθη από τον Μιούλερ και που αφορούσε στην ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, αφήνοντας αιχμές για τις πληροφορίες που έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ο Παπαδόπουλος απολύθηκε ως «χαμηλόβαθμος εθελοντής» κι ως «παιδί για τους καφέδες», ενώ ως σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ συναντούσε ξένους αξιωματούχους μέχρι την επίσημη ανάληψη των νέων αμερικανικών προεδρικών καθηκόντων.

Τον περασμένο μήνα, ο Παπαδόπουλος παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδή κατάθεση στο FBI.

Ο πρώην σύμβουλος επεδίωκε συνάντηση μεταξύ του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τον Απρίλιο του 2016 συναντήθηκε με καθηγητή που του είπε ότι «οι Ρώσοι έχουν επιβλαβείς πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον».

Σε σχόλιό του στο Twitter, την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ χαρακτήρισε ψεύτη τον Παπαδόπουλο επαναλαμβάνοντας όσα είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, η οποία δήλωσε ότι ο Παπαδόπουλος κατείχε θέση εθελοντή και ότι ο ρόλος του στην προεκλογική εκστρατεία ήταν περιορισμένος.

Ο Τραμπ έγραψε στο Τwitter ότι ελάχιστοι γνώριζαν τον «νέο, χαμηλόβαθμο εθελοντή που έχει ήδη αποδειχεί ψεύτης».

Δεν μπορεί όμως να περάσει στα ψιλά συνέντευξη του Τραμπ στην Washington Post, τον Μάρτιο του 2016, όπου σχολιάζοντας την νέα ομάδα εξωτερικής πολιτικής του δήλωσε ότι ο Παπαδόπουλος είναι «εξαιρετικό παιδί» .

Yπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που ξεβολεύει τον αμερικανό πρόεδρο. Αυτή τη φορά τον «καίει» το Instagram όπου πριν από έξι μήνες ανάρτησε φωτογραφία γράφοντας ότι βρίσκεται σε συνάντηση με την ομάδα εθνικής ασφαλείας του. Η φωτογραφία δεν είναι τυχαία αφού εμφανίζεται στο τραπέζι της σύσκεψης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ασχολίαστο δεν μπορεί να μείνει και το γεγονός ότι σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν από την ομάδα του Μιούλερ, την Δευτέρα, μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είπαν στον Παπαδόπουλο ότι έκανε εξαιρετική δουλειά όταν κανόνισε συνάντηση ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο και τον ρώσο ομόλογό του. Τον ενθάρρυναν, μάλιστα, να συναντήσει ρώσους αξιωματούχους στη θέση του Τραμπ.

Ακόμη, βίντεο που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα Washington Post αποδεικνύει ότι ο Παπαδόπουλος συναντήθηκε με ισραηλινούς εποίκους την περίοδο προετοιμασίας της τελετής ανάληψης των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ, στην Ουάσινγκτον. «Είχαμε εξαιρετική συνάντηση με τον Γιόσι Νταγκάν που ηγείται ομάδας εποίκων στην Δυτική Όχθη κι ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι της Ιουδαίας και της Σαμάριας θα έχουν ένα ευτυχές 2017. Προσβλέπουμε στο πλαίσιο μιας νέας σχέσης με το σύνολο του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής Ιουδαίας και της Σαμάριας»δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παπαδόπουλος.

Τα βιβλικά ονόματα των δύο περιοχών χρησιμοποιούνται από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ισραήλ, αλλά και από ομάδες ισραηλινής επιρροής, για να δηλώσουν ότι η Δυτική Όχθη αποτελεί ισραηλινό έδαφος.

Στη διάρκεια της διεξαγωγής του Κεντρικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2016, ο Παπαδόπουλος μίλησε σε πάνελ συζήτησης που οργάνωσε η Αμερικανο-εβραϊκή Κοινότητα (AJC). Η κοινότητα σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα περιέγραψε την συμμετοχή του Παπαδόπουλου ως μία ευρύτερη προσπάθεια που έκανε προκειμένου να διατηρήσει επαφές «με συμβούλους των δύο κομμάτων» στις προεκλογικές τους εκστρατείες, αλλά και στις εθνικές επιτροπές τόσο των Ρεπουμπλικάνων, όσο και των Δημοκρατικών.

Δύο μήνες πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2016, ο Παπαδόπουλος συναντήθηκε με αξιωματούχο της βρετανικής κυβέρνησης σε «συνάντηση εργασίας», όπως γνωστοποίησε μέσα από δήλωσή του εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024