Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τρελός και ανατριχιαστικός» ο μακελάρης του Τέξας

«Τρελός και ανατριχιαστικός» ο μακελάρης του Τέξας

Λίγες ώρες μετά το μακελειό σε εκκλησία του Τέξας, παλιοί συμμαθητές του Ντέβιν Πάτρικ Κέλι ο οποίος - σύμφωνα με αστυνομικές πηγές - είναι ο δράστης, περιγράφουν τον 26χρονο ως περίεργο, τρελό και ανατριχιαστικό. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα ακόμη και μέσω του διαδικτύου και χαρακτήριζε «ανόητους» όσους πίστευαν στο Θεό.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό σε εκκλησία του Τέξας, παλιοί συμμαθητές του
Ντέβιν Πάτρικ Κέλι ο οποίος – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – είναι ο
δράστης, περιγράφουν τον 26χρονο ως περίεργο, τρελό και ανατριχιαστικό.
Οι ίδιοι ανέφεραν ότι προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα ακόμη και μέσω
του διαδικτύου και χαρακτήριζε «ανόητους» όσους πίστευαν στο Θεό.

O Ντέβιν Πάτρικ Κέλι – πρώην στρατιωτικός ο οποίος αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία το 2014 – ντυμένος στα μαύρα, εφοδιασμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι και αλεξίσφαιρο γιλέκο, άνοιξε πυρ την Κυριακή μέσα σε μια εκκλησία στο Τέξας σκοτώνοντας 26 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20, στη χειρότερη σφαγή αυτού του είδους που έχει διαπραχθεί ποτέ στην Πολιτεία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της, και σε ένα από τα πιο πολύνεκρα τέτοια επεισόδια της πρόσφατης ιστορίας των ΗΠΑ.

Ο 26χρονος Κέλεϊ είχε υπηρετήσει στην πολεμική αεροπορία για 4 χρόνια, από το 2010 έως το 2014 όταν και αποτάχθηκε επειδή, όπως έγινε γνωστό, επιτέθηκε στη σύντροφο και το παιδί του. Zούσε στην περιφέρεια του Σαν Αντόνιο, μια από τις μεγαλουπόλεις του
Τέξας, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Σάδερλαντ Σπρινγκς.

«Έλεγε πάντα ότι όσοι πιστεύουν στο Θεό ήταν ανόητοι και προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα» ανέφερε η συμμαθήτριά του, η Νίνα Ρόζε Νάβα. «Ήταν περίεργος, αλλά ποτέ τόσο περίεργος. Πάντα ανέβαζε πράγματα για την αθεΐα και μετά έβαζε φωτογραφίες του εαυτού του με το παιδί του» ήταν το σχόλιο ενός άλλου συμμαθητή του.

Η σελίδα του Κέλι στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει διαγραφεί, αλλά αποθηκευμένες εικόνες από το προφίλ του σε αυτόν τον εικονίζουν να ποζάρει με δυο μικρά παιδιά. Άλλη μια φωτογραφία τον εικονίζει να κρατάει ένα τουφέκι εφόδου με τη λεζάντα «είναι μια κακιά σκύλα», που έγραψε ο ίδιος, αναφερόμενος στο όπλο.

Το μακελειό σημειώθηκε στις 11:20 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 19:20 ώρα Ελλάδας) σε μια εκκλησία στο Τέξας. Ο δράστης συνέχιζε να σκοτώνει τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία ώσπου ένας κάτοικος του έριξε με καραμπίνα.

Ο δράστης άφησε να πέσει το τουφέκι του και τράπηκε σε φυγή. Βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να έχει γίνει ακόμη σαφές εάν αυτοκτόνησε ή εάν υπέκυψε στα τραύματά του από τα πυρά του κατοίκου που πυροβόλησε εναντίον του.

Οι αρχές του Τέξας επιβεβαίωσαν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 26, 23 από τους οποίους σκοτώθηκαν μέσα στην εκκλησία, δύο έξω από αυτήν, ενώ ένας έχασε τη ζωή του υποκύπτοντας στα τραύματα μετά τον πυροβολισμό.

in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024