Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο στόχαστρο επικρίσεων το Fox News για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Στο στόχαστρο επικρίσεων το Fox News για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Η δημοσιογράφος Μέγκιν Κέλι κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι για πολύ καιρό παρείχε προστασία στον πρώην διάσημο παρουσιαστή του, τον Μπιλ Ο Ράιλι, παρά τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Η δημοσιογράφος Μέγκιν Κέλι κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι για πολύ καιρό παρείχε προστασία στον πρώην διάσημο παρουσιαστή του, τον Μπιλ Ο Ράιλι, παρά τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε το Σάββατο ότι ο Μπιλ Ο Ράιλι είχε καταλήξει, τον περασμένο Ιανουάριο, σε συμβιβαστική συμφωνία με μια εργαζόμενη του τηλεοπτικού δικτύου συνεχούς ενημέρωσης, η οποία προέβλεπε την καταβολή 32 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο παρουσιαστής, που ενσάρκωνε στα μάτια πολλών, το ίδιο το Fox News, λίγους μήνες αργότερα δέχθηκε πρόταση για ένα νέο συμβόλαιο, ακόμα κι αν η διοίκησή του γνώριζε τον φιλικό αυτό διακανονισμό, έγραψαν οι New York Times.

Ο Ράιλι απολύθηκε τελικά στα μέσα Απριλίου, αφού οι Times αποκάλυψαν τη σύναψη φιλικών διακανονισμών με άλλες πέντε γυναίκες που είχαν εργαστεί στο Fox News ή το οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network.

Η συμβιβαστική συμφωνία του Ιανουαρίου συνάφθηκε με μια ειδική επί δικαστικών θεμάτων, τη Λις Ουιέλ (56 ετών), η οποία κατηγορούσε τον υπερσυντηρητικό παρουσιαστή για παρενόχληση και κατήγγειλε ότι μεταξύ τους υπήρξαν «μη συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις».

Ερωτηθείς, πριν από τη δημοσίευση του άρθρου το Σάββατο, ο Μπιλ Ο Ράιλι απέρριψε τις κατηγορίες παρενόχλησης που του αποδίδουν.

«Βρίσκομαι στον κόσμο της τηλεόρασης, στη δημοσιογραφία εδώ και 43 χρόνια. Καμία μήνυση δεν κατατέθηκε σε βάρος μου από κάποια συνάδελφο…» υποστήριξε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι έχει εργαστεί για 12 διαφορετικούς εργοδότες.

Σήμερα ωστόσο, η πρώην παρουσιάστρια του Fox News Μέγκιν Κέλι είπε από τον αέρα της πρωινής εκπομπής της στο NBC ότι οι διαβεβαιώσεις που παρείχε ο πρώην συνάδελφός της είναι ψευδείς.
Η Κέλι εξήγησε κατόπιν ότι έστειλε, το Νοέμβριο του 2016, ένα email προς πολλά ηγετικά στελέχη του Fox News προκειμένου να γνωστοποιήσει την αγανάκτησή της ενώπιον των δηλώσεων του Μπιλ Ο Ράιλι.

Σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανέφερε τη σύναψη φιλικών διακανονισμών μεταξύ του παρουσιαστή και πολλών γυναικών που τον κατηγόρησαν για παρενόχληση, όπως επίσης το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ίδια, η διοίκηση το γνώριζε.

Σύμφωνα πάντα με τη Μέγκιν Κέλι, ο Μπιλ Σάιν, συμπρόεδρος του Fox News εκείνη την περίοδο, την έχει καλέσει για να της πει ότι επρόκειτο «να ασχοληθεί με τον Μπιλ Ο Ράιλι».

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024