Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Δεν ήταν καταπονημένη η Μέι αλλά είχε φιλικές συζητήσεις για το Brexit

Βρετανία: Δεν ήταν καταπονημένη η Μέι αλλά είχε φιλικές συζητήσεις για το Brexit

Η συνάντηση της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα ήταν «εποικοδομητική και φιλική», δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπός της όταν ρωτήθηκε για την όχι και τόσο κολακευτική για τη Μέι αναφορά γερμανικής εφημερίδας στη συνάντηση. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Μέι ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τη βοήθειά του προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, επιμένοντας ότι ανέλαβε ένα τεράστιο ρίσκο.

Η συνάντηση της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα ήταν «εποικοδομητική και φιλική», δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπός της όταν ρωτήθηκε για την όχι και τόσο κολακευτική για τη Μέι αναφορά γερμανικής εφημερίδας στη συνάντηση.

«Νομίζω πως αναφέρεστε σε ένα άρθρο εφημερίδας το οποίο δεν είχε δηλώσεις σε εισαγωγικά, αλλά δεν έχω οποιοδήποτε σχόλιο για αυτό», είπε ο εκπρόσωπος. Ανέφερε πως στην κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα αναφερόταν πως οι συζητήσεις ήταν «εποικοδομητικές και φιλικές».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Μέι ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τη βοήθειά του προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, επιμένοντας ότι ανέλαβε ένα τεράστιο ρίσκο με το να απορρίψει την ιδέα ενός «σκληρού» Brexit και να ζητήσει μια μεταβατική περίοδο δύο χρόνων μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η οποία προβλέπεται στις 29 Μαρτίου 2019.

«Αποκαρδιωμένη η Μέι»

Το άρθρο, χωρίς να επικαλείται πηγές, ανέφερε πως η Μέι εμφανίστηκε «καταπονημένη», «φοβισμένη» και «αποκαρδιωμένη» στη διάρκεια ενός δείπνου με τον Γιούνκερ την περασμένη εβδομάδα, ακριβώς πριν από τη διεξαγωγή μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής όπου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ της έδωσαν μια μικρή νίκη αποδεχόμενοι να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία.

Η γερμανική εφημερίδα προσθέτει πως ο Γιούνκερ είπε στη συνέχεια στους συναδέλφους του πως η Μέρκελ είχε μελαγχολικό ύφος εξαιτίας των συγκρούσεων στο εσωτερικών του Συντηρητικού Κόμματός της και έμοιαζε να μην έχει κοιμηθεί τη νύχτα, καθώς είχε «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να υπήρξε ξένη παρέμβαση στο δημοψήφισμα για το Brexit, ο εκπρόσωπος της βρετανής πρωθυπουργού είπε πως η βρετανική δημοκρατία είναι και θα παραμείνει από τις πιο ασφαλείς στον κόσμο.

Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής Μπεν Μπράντσοου κάλεσε την περασμένη εβδομάδα την κυβέρνηση να διερευνήσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η προέλευση κάποιων χρημάτων για την εκστρατεία του Brexit είναι ασαφής.

Ο Μπράντσοου είπε στο κοινοβούλιο πως το θέμα θα πρέπει να ερευνηθεί «δεδομένης της ευρέως διαδεδομένης ανησυχίας για ξένη και ιδίως ρωσική παρέμβαση σε δυτικές δημοκρατίες».

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024