Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχεί η ΕΕ - Ο δισεκατομμυριούχος Μπάμπις νέος πρωθυπουργός της Τσεχίας

Ανησυχεί η ΕΕ – Ο δισεκατομμυριούχος Μπάμπις νέος πρωθυπουργός της Τσεχίας

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, δήλωσε ότι σχεδιάζει να ορίσει τον αρχηγό του κόμματος ΑΝΟ Αντρέι Μπάμπις, νέο πρωθυπουργό μετά την νίκη του στις εκλογές, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, δήλωσε ότι σχεδιάζει να ορίσει τον αρχηγό του κόμματος ΑΝΟ Αντρέι Μπάμπις, νέο πρωθυπουργό μετά την νίκη του στις εκλογές, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Το κόμμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία «Δράση Ανικανοποίητων Πολιτών» (ΑΝΟ) κέρδισε το 29,6% των ψήφων, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο ποσοστό από το επόμενο κόμμα.

Ωστόσο, αναμένεται να δυσκολευτεί να βρει εταίρους για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης καθώς ο αρχηγός του αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Η Τσεχία θα αναζητήσει εταίρους πέραν της Ομάδας του Βίσεγκραντ σε θέματα όπως η μετανάστευση και η ασφάλεια των τροφίμων, δήλωσε το Σάββατο ο Αντρέι Μπάμπις.

Σημείωσε ότι η χώρα του θα επιδιώξει να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αναζητήσει συμμάχους για να σταματήσει η «παράνομη μετανάστευση».

Ο Μπάμπις τάσσεται εναντίον της βαθύτερης ολοκλήρωσης στην ΕΕ και εναντίον της ένταξης της χώρας του στην ευρωζώνη. Η εκλογική του νίκη εγείρει ανησυχίες ότι η Τσεχία, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, θα μπει σε τροχιά σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πάντως ότι το κόμμα του, το ANO, είναι φιλοευρωπαϊκό και έτοιμο να αναλάβει ενεργό ρόλο στην Ευρώπη.

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024