Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από χίλια προσφυγόπουλα Ροχίνγκια περνούν καθημερινά στο Μπαγκλαντές

Πάνω από χίλια προσφυγόπουλα Ροχίνγκια περνούν καθημερινά στο Μπαγκλαντές

Σε απελπιστική ανάγκη βοήθειας βρίσκονται τα παιδιά των προσφύγων Ροχίνγκια σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία για την προστασία των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών. Από τα τέλη Αυγούστου οπότε και ξεκινησε ο μαζικός ξεριζωμός των απάτριδων Ροχίνγκια από την Μιανμάρ, 12.000 παιδιά περνούν τα σύνορα κάθε εβδομάδα, από την πολιτεία Ρακίν προς το Μπαγκλαντές.

Σε απελπιστική ανάγκη βοήθειας βρίσκονται τα παιδιά των προσφύγων Ροχίνγκια σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία για την προστασία των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών.

Από τα τέλη Αυγούστου οπότε και ξεκινησε ο μαζικός ξεριζωμός των απάτριδων Ροχίνγκια από την Μιανμάρ, 12.000 παιδιά περνούν τα σύνορα κάθε εβδομάδα, από την πολιτεία Ρακίν προς το Μπαγκλαντές.

Ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 1.200 με 1.800 παιδιά ημερησίως και όπως τονίζει η UNICEF, χρήζουν άμεσης φροντίδας. Ανυπολόγιστος δε, είναι ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν από μολυσματικές ή άλλες ασθένειες, ασιτία αλλά και από το να πέσουν θύματα διακινητών.

Εκατοντάδες παιδιά είναι ασυνόδευτα. Πρόκειται για ορφανά ή παιδιά τα οποία στέλνουν οι γονείς τους στο γειτονικό Μπαγκλαντές προκειμένου να γλιτώσουν από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων της Μιανμάρ.

Οι Ροχίνγκια αποτελούν μουσουλμανική μειονότητα της βουδιστικής Μιανμάρ και ζουν χωρίς πατρίδα, κυνηγημένοι από τον βιρμανικό στρατό. Πάνω από μισό εκατομμύριο έχουν ήδη κάνει το εξαιρετικά επισφαλές ταξίδι φυγής.

in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024